Ξεκίνησε η χιονόστρωση στην Εύβοια – Που χρειάζονται αλυσίδες – Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός (βίντεο-φωτο)

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός περιφέρειας και Δήμων, καθώς το κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να είναι σφοδρό με χιονοπτώσεις, χιονοστρώσεις και ισχυρές καταιγίδες, ενώ τσουχτερό θα είναι το κρύο τις επόμενες ημέρες.

Αυτή την ώρα αποφασίστηκε η προσωρινή και πλήρης διακοπή κυκλοφορίας, παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτου χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, από την 02:30 ώρα της 29-01-2024 έως ύφεσης των φαινομένων, από την 16,000 η χ/θ έως την 47,000 η χ/θ της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Της παραπάνω απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται, με την προϋπόθεση να φέρουν υποχρεωτικά αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα, τα κάτωθι οχήματα :

  • εκτάκτου ανάγκης ( Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κ.λπ.),
  • οδικής βοήθειας,
  • τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι,
  • μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους κάτω των 3,5.

Ξεκίνησε από νωρίς το πρωί η χιονόστρωση στην Κερασιά του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, καθώς και στις ορεινές περιοχές, ενώ έντονη βροχόπτωση παρατηρείται στα πεδινά του Δήμου. Ήδη στην Κερασιά έχουν ρίξει αλάτι στους δρόμους στην είσοδο και έξοδο του χωριού ενώ τα μηχανήματα περιφέρειας και Δήμου δουλεύουν για να διατηρηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Στην Σέττα επίσης ντύθηκαν στα λευκά με τα μηχανήματα να είναι σε ετοιμότητα, ενώ και στην Κοκκινομηλιά του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού το έχει στρώσει.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού το σφοδρό κύμα αναμένεται να πλήξει τις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο από σήμερα το απόγευμα.

- Διαφήμιση -

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!