Είναι το πλέον παραδοσιακό ελληνικό ζυμαρικό, που φτιάχνεται σε όλη την Ελλάδα από μικρές οικοτεχνίες και βιοτεχνίες, συνεταιρισμούς αλλά και από κάποιες νοικοκυρές στο σπίτι τους που το προορίζουν για οικογενειακή χρήση. Οι συνταγές ποικίλουν αλλά αναμφισβήτητα αυτές τις Εύβοιας έχουν άλλη γεύση… Αν μάλιστα, το γάλα είναι και κατσικίσιο, μοσχοβολούν!
Δείτε την συνταγή
Παραδοσιακές χυλοπίτες χωριάτικες
Υλικά
4 αυγά
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
¼ σιμιγδάλι ψιλό
γάλα
Εκτέλεση
Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί ώστε να έχετε μία ζύμη σκληρή. Ανοίγετε φύλλα με νισεστέ, τα απλώνετε επάνω σε καθαρά τραπεζομάντιλα να στεγνώσουν λίγο και κόβετε σε λωρίδες στενόμακρες με το μαχαίρι ή με το ειδικό μηχάνημα. Στη συνέχεια απλώνετε ξανά να στεγνώσουν για 4-5 ημέρες μέσα σε σκιά.
Αποθηκεύετε σε χαρτόκουτα με λαδόκολλα.