Οι προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. για τις επικίνδυνες ημέρες για ξέσπασμα πυρκαγιών

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τη Δευτέρα
Στην Κρήτη και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά των Δωδεκανήσων νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά.

   Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

   Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 22 με 24 και στο Αιγαίο τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Τρίτη
   Στην Κρήτη και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά των Δωδεκανήσων νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι το απόγευμα.

   Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

   Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

   Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ηπειρωτικά.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Τετάρτη
   Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

   Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 και το μεσημέρι-απόγευμα δυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πιθανώς τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Πέμπτη
   Γενικά αίθριος καιρός. Σταδιακά στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!