Ο Γ. Σπύρου-Η Έλενα Βάκα- Ο πανικός της πραγματικότητας-Τα φανατικά γκαουλάϊτερ- Οι πιέσεις στο evia online

Της Μαρίας Καράπα

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πολιτική παραφροσύνη. Αγαπητοί συμπολίτες που έχουμε την τιμή να μας δημαρχεύει η Έλενα Βάκα παρακολουθώ μια προσπάθεια από συγκεκριμένα πρόσωπα ή τοπικά site να πείσουν εναγωνίως, ότι δεν άλλαξε τίποτα με την διαδικασία που έγινε στο Πρωτοδικείο, με τους σάκους που άνοιξαν. Προφανώς δεν είχαν τι να κάνουν και πήγαν εκεί τόσοι νοματαίοι. Επειδή οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο, τουλάχιστον έτσι τους αντιμετωπίζουμε στο evia online, θα σας πούμε το αυτονόητο, που κάποιοι επιμένουν να κρύβουν πίσω από το δάκτυλο τους.

Κανείς δεν είπε ότι άλλαξε η δήμαρχος΄. Αυτό που άλλαξε, είναι τα δεδομένα που δημιουργούν συνθήκες ενδεχόμενης αλλαγής . Είπαμε με ρεπορτάζ ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να οδηγηθούμε σε επαναληπτικές εκλογές αν το αποφασίσει η δικαιοσύνη. Αν οδηγηθούμε εκεί τότε όλα είναι ανοικτά . Το αυτονόητο δηλαδή.

Διότι από την ώρα που ο Γ. Σπύρου που ξεκίνησε την διαδικασία και ακολούθησε ασθμαίνουσα η Έλενα Βάκα προφανώς θα κάνει ένσταση επι των τελικών αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τα οποία επανεξελέγη με 76 ψήφους περισσότερους από το 43 %.

Τα άλλα που γράφονται ότι ακόμα δεν έχει γίνει ένσταση, εμπίπτουν στην κατηγορία “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.¨ Μπορεί να είναι μια ένεση στο ηθικό των Βακικών ψηφοφόρων που στηρίζουν την δήμαρχο και καλά κάνουν. Αλλά εδώ λέμε αλήθειες μελλοντικές, με βάση τα δεδομένα και τα στοιχεία. Όπως είπαμε ότι θα κάνει ένσταση ο Γ. Σπύρου και κανείς δεν έγραφε, ή δεν έλεγε τίποτα, μήπως και δεν γίνει το αυτονόητο. Αυτό που θα έκανε και η Έλενα Βάκα και οποιοσδήποτε άλλος ήταν στην θέση του.

Η ζωή έχει δείξει ότι όταν δεν αποδέχεσαι την πραγματικότητα και την ξορκίζεις με την τακτική “του στρίβειν δια του αρραβώνος” τότε είναι πιθανό το σοκ , αν υπάρξει να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Εδώ θα λέμε αλήθειες. Άλλωστε εμάς δεν μας κρατάει κανείς με οποιοδήποτε τρόπο. Επίσης άπαντες γνωρίζουν ότι όλα μας τα έσοδα είναι με τιμολόγια. Άρα; Αν θέλετε πρόσκαιρες στιγμές ευεξίας που θρυμματίζονται αργά η γρήγορα, να διαβάζετε άλλα site. Εμείς κάνουμε δημοσιογραφία και όχι αγιογραφία, κανενός άρχοντα εν ενέργεια η εν αναμονή.

Υγ 1 Είχαμε προαναγγείλει την ένσταση του Γ. Σπύρου. Ακολούθησε η Ελ. Βάκα για να βρει σημεία και εκείνη, που είναι ίσως μεμπτά, κατά την εκλογική διαδικασία, ώστε να ισοφαρίσει η να μειώσει το ποσοστό κινδύνου, για να μην χαθεί το πλεονέκτημα των 76 ψήφων. Αυτό έκανε και αυτή είναι η αλήθεια και καλά έκανε.

Όμως άργησε και σύρθηκε πίσω από τον Γ. Σπύρου και έχασε το πολιτικό πλεονέκτημα. Αν πάμε σε Δεύτερο γύρο θα φανεί. Αλλά όχι άλλο κάρβουνο και κυρίως ψυχραιμία!!

Υγ2 To τελευταίο αφορά πρωτίστως δύο πρόσωπα- είναι στην διάθεσή μας τα πλήρη ονόματα και τα μηνύματα που μας απέστειλαν- που μας επιτέθηκαν γιατί λέει δεν είμαστε αντικειμενικοί και ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα μετά την διαδικασία που πραγματοποιήθηκε .

Ο ένας μάλιστα μας έγραψε, ότι ξέρει σίγουρα τι έχει γίνει και ότι εμείς δεν ξέρουμε και δεν είμαστε αντικειμενικοί .¨Όταν με εμπεριστατωμένες απαντήσεις, ευγενικές πρωτίστως του αποδείξαμε ότι κάνουμε το αυτονόητο καταγράφοντας ως οφείλουμε την πραγματικότητα, την έκανε “γυριστή” λέγοντας ότι αυτά ισχύουν γιατί το έγραψε άλλο site.

Το αναφέρω ενδεικτικά όχι γιατί ιδρώνει το αυτί μας -το ξέρετε αυτό άλλωστε -αλλά για να δείξω στην κ Βακα, τι ζημιά κάνουν οι ανεξέλεγκτοι φανατικοί της. ”

Υγ3 Στις συνομιλίες αναφέρομαι κ. Βάκα στο γεγονός ότι σας ζητήσαμε συνέντευξη και μας αγνοήσατε . Σας επαναλαμβάνουμε και τώρα το αίτημα όπως και στον κ Σπύρου. Διότι όπως μου έχει πει ένας πολύ γνωστός παλαιός και εμπειρότατος δημοσιογράφος ” δεν υπάρχουν ερωτήσεις που δεν γίνονται. Υπάρχουν απαντήσεις που δεν δίνονται.”

Επίσης κα Δήμαρχε θα μιλήστε στο πραγματικά TOP site της Εύβοιας με 185.000 views ημερησίως και όχι σε μαϊμού TOP αριθμητικώς.

¨Οταν απόκαμε ο ένας αναλάμβανε η άλλη. Όταν είδαν και αποείδαν ότι εδώ δεν μασάμε, σε ψυχολογικές πιέσεις και απαντάμε με επιχειρήματα σταμάτησαν. Να τους χαίρεστε κα Βάκα. Δεν πιστεύω όμως ότι το γνωρίζατε γιατί είσαστε ευφυής και δεν θα το επιτρέπατε . Μαζέψτε τους γιατί σε εσάς κάνουν ζημιά.

Υγ4 “Όσο για εμάς Συνηθισμένα τα βουνά στα Χιόνια.” Αυτό το λέει ο 95 χρονος Παππούς μου Γιάννης Καράπας στο Αυλωνάρι, που έχει αγύριστο αρβανίτικο κεφάλι.

Μαρία μου, παιδί μου . Να βοηθάς όπου και όποιον μπορείς . Όταν έχεις όμως δίκιο δεν θα κάνεις ποτέ πίσω. Θα μιλάς με όλους, αλλά δεν θα μπορείς να τα έχεις καλά με όλους. Να τα έχεις καλά με τους σωστούς.” …

- Διαφήμιση -
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!