Πανελλαδικές 2023: Απαιτητικά τα θέματα που “έσκασαν” σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία – Δείτε εδώ

Πανελλαδικές 2023: Από τα Πολιτικά του Αριστοτέλη το διδαγμένο κείμενο στα Αρχαία – Από τον Θεάγη του Πλάτωνα το αδίδακτο – Σε λίγη ώρα οι απαντήσεις από το protothema.gr για τα σημερινά θέματα στις πανελλαδικές

Σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάστηκαν σήμερα, Τρίτη (2/6) οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από τα Γενικά Λύκεια.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά, οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στα Μαθηματικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας στη Βιολογία.

Ειδικά για τα Αρχαία το διδαγμένο κείμενο ήταν από τα Πολιτικά του Αριστοτέλη και το αδίδακτο από τον Θεάγη του Πλάτωνα

- Διαφήμιση -

Δείτε τα θέματα των πανελλαδικών στα Αρχαία

Δείτε τα θέματα των πανελλαδικών στα Μαθηματικά

Δείτε τα θέματα των πανελλαδικών στη Βιολογία

Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο Μαθηματικών του φροντιστηρίου Πουκαμισά, Μανώλη Φουντουλάκη, «τα θέματα σε γενικές γραμμές ήταν εύκολα για σωστά προετοιμασμένους μαθητές, με εύκολη θεωρία, το 2ο και 3ο θέμα να είναι βατά και τα περισσότερα υποερωτήματα να μην απαιτούν ιδιαίτερη αφιέρωση χρόνου ώστε να λυθούν».

Για τα θέματα της Βιολογίας ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος των φροντιστηρίων Πουκαμισάς, Αλέξανδρος Παπαγιαννακόπουλος σημειώνει ότι «τα σημερινά θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές ήταν αρκετά απαιτητικά, που όποιος δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα δεν θα μπορούσε να απαντήσει. Χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς κάλυπταν το μεγαλύτερο κομμάτι της ύλης και ακόμη και οι ερωτήσεις πολλαπλής ήταν πιο δύσκολες απ ότι συνήθως».

Όσον αφορά τα Αρχαία Ελληνικά η ακαδημαϊκή υπεύθυνη του «Πουκαμισά», Γεωργία Μακρή, εκτιμά ότι «τα σημερινά θέματα στα αρχαία ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές, καθώς το διδαγμένο κείμενο ήταν πιο απαιτητικό από το περσινό και το αδίδακτο ήταν στο ίδιο επίπεδο δυσκολίας με πέρυσι».

Κλείσιμο

Aύριο, Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα αρχίσουν τις εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας. Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το protothema.gr θα μεταδώσει πρώτο τις απαντήσεις σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!