Προχωρά χωρίς καθυστερήσεις η διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, η Κυβέρνηση διακήρυξε την απόφαση της να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών του και να μη μείνει καμία σκιά. Προκειμένου μάλιστα να συνδράμει στο έργο της Δικαιοσύνης προχώρησε στη συγκρότηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που ήδη παρέδωσε το πόρισμά της και αποτελεί μέρος δικογραφίας. Υπενθυμίζεται πώς όταν συγκροτείτο η Επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόταν ότι εντάσσεται στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για συγκάλυψη και όταν δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα ισχυριζόταν πως αποκαλύπτει την προσπάθεια συγκάλυψης. 

  • Την Παρασκευή ασκήθηκε από τη Δικαιοσύνη ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ, για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη όπως  και σε δύο μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκαν την μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη.
  • Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχουν ασκηθεί διώξεις στον μοιραίο σταθμάρχη της Λάρισας, τον επιθεωρητή του ΟΣΕ και τους δύο σταθμάρχες που είχαν φύγει νωρίτερα από το πόστο τους το βράδυ της τραγωδίας.

Αυτό που είχαμε πει ότι θα αποδοθούν ευθύνες ισχύει στο ακέραιο κι αυτό αποδεικνύεται και από την ταχύτητα έκδοσης του Πορίσματος της Επιτροπής και από το περιεχόμενό του. Αποδεικνύεται επίσης από το ότι η Δικαιοσύνη προχωράει στην διερεύνηση χωρίς καθυστερήσεις κι έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση της. Δεν πρόκειται να μείνει καμία σκιά. Το οφείλουμε στις οικογένειες. Το  απαιτεί η κοινωνία.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!