Σήκωσαν τη σημαία των “Απριλιανών” στη Σπερχειάδα παραμονή της 21ης Απριλίου!

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στις αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαμίας. Έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο υπεύθυνος της αποθήκης κατέβασε τη σημαία και ύψωσε εκ νέου την ελληνική.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Μακρακώμης, Πάνο Κοντογιώργο, το περιστατικό έγινε αντιληπτό το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου και είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία, με εντολή εισαγγελέα και αναζητούνται ο δράστης ή οι δράστες.


Η Ελλάδα από τον Απρίλιο του 1967 μέχρι τον Ιούλιο του 1974 κυβερνήθηκε από στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε με πραξικόπημα στις 21 Απριλίου 1967, γι’ αυτό και ονομάζεται και «Δικτατορία της 21ης Απριλίου» και οι ηγέτες της «Απριλιανοί».

Η περίοδος της διακυβέρνησης με επικεφαλείς την τριανδρία Γ. Παπαδόπουλου ,Ν. Μακαρέζου και Στ. Παττακού και πραγματικό αρχηγό τον πρώτο, διήρκησε μέχρι τις 23 Ιουλίου 1974 οπότε και κατέρρευσε -με αφανή πλέον ηγέτη τον Δ. Ιωαννίδη που είχε ανατρέψει τον Γ. Παπαδόπουλο- αφού είχε προηγηθεί η τραγωδία της Κύπρου. Λόγω του ότι διήρκησε επτά χρόνια, η περίοδος αυτή αποκαλείται «επταετία». Οι πραξικοπηματίες την αποκαλούσαν «Επανάσταση της 21ης Απριλίου».

Με πληροφορίες από το zougla.gr

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!