Σεισμός Αταλάντης – Ο Ευθύμιος Λέκκας στο evia online -Η ανησυχία στην Εύβοια-Ενεργοποιήθηκε το φονικό ρήγμα; -Τι πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι ;

Της Μαρίας Καράπα

Επιφανειακός ήταν ο σεισμός στην περιοχή της Αταλάντης . Μέχρι στιγμής υπάρχουν μετασεισμοί μικρότερης ισχύος. Αναφορές για ζημιές δεν υπάρχουν .

Ο κ Λέκκας μιλώντας στο evia online τόνισε ότι τα 4,8 ρίχτερ δεν είναι το τελικό μέγεθος και ότι δεν συνδέεται ο σεισμός με το ρήγμα της Αταλάντης που έχει βαρύ ιστορικό και το αντιμετωπίζουμε με δέος .

  • Εδώ στην Εύβοια έχουμε αναφορές από κατοίκους από Χαλκίδα, Κάρυστο, Κύμη, Αλιβέρι, Λίμνη, Ιστιαία και Ψαχνά. που επικοινώνησαν μαζί μας ότι μας είπαν ότι βίωσαν έντονα τη σεισμική δόνηση .

Πράγματι έγινε αισθητός μέχρι και την Αθήνα. Είναι κοντινό παράλληλο το ρήγμα του σεισμού από της Αταλάντης απέχει 20 χιλ .

Μ.Κ. To ρήγμα σε τι βαθμό είναι επίφοβο για μεγάλο σεισμό;

Το ρήγμα αυτό γεμίζει σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Κάθε περίπου 600 χρόνια. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τμήμα ρήγματος προς την Αμφίκλεια και τον Ορχομενό που έδωσε σεισμό το 2013. Το φονικό ρήγμα δεν είναι ώριμο να δώσει σεισμό .

Μ.Κ. Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σας ;

Αυτή την ώρα πάει στην περιοχή ο γενικός διευθυντής του ΟΑΣΠ. Να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο σε σχέση με υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν για να δούμε ποιο ρήγμα συγχέεται με την σεισμικότητα.

Μ.Κ. Οι κάτοικοι πρέπει να γυρίσουν σπίτια τους;

- Διαφήμιση -

Οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να προσεγγίζουν παλιά σπίτια η περιοχές επικίνδυνες για κατολισθήσεις. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!