Φωτιά – Κάρυστος: Φάνης Σπανός – “Θα συνεχίσουμε όλη τη νύχτα – Δεν κινδυνεύουν οικισμοί” – Βίντεο

Στο πύρινο μέτωπο στην Κάρυστο βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ώστε να συντονιστούν τα βήματα που θα ακολουθηθούν κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, καθώς έχει στηθεί μια τιτάνια επιχείρηση, ώστε να μην κινδυνεύσουν οικισμοί.

Η επέμβαση των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν άμεση, με την υποστήριξη του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Καρύστου, δυνάμεων της ΕΛΑΣ και εθελοντών. Οι δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται και συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την προσπάθεια για να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς και να την οριοθετήσουν.

Στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβεστικά οχήματα, 3 πεζοπόρα τμήματα, 61 πυροσβέστες και 2 πυροσβεστικά εναέρια μέσα πυρόσβεσης, 8 υδροφόρες και 4 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καρύστου.

Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν όλο το βράδυ και κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας, μέχρι την πλήρη κατάσβεση και της τελευταίας εστίας.

Για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί τα χωριά Ποτάμι, Λιβάδι, Περναράκι και Πλατανιστός. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στον Δήμο Καρύστου, μεριμνά για την φιλοξενία των πολιτών αυτών που αδυνατούν να διαμείνουν στις οικίες τους.

Προς τούτο παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση χώρου φιλοξενίας να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6985734029 και 22210 20000.

Δείτε τι δήλωσε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός

“Με δυο μεγάλες πυρκαγιές σε Πλατανιστό Καρύστου και Υλίκη σε εξέλιξη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες. Υποστηρίζουμε την κατάσβεση με χωματουργικά και υδροφόρες. Δεν υπάρχει κίνδυνος για οικισμούς. Η δουλειά θα συνεχιστεί όλη νύχτα, ώστε το πρωί με τα εναέρια μέσα να επιχειρηθεί πιο επιθετική αντιμετώπιση”

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!