Φωτιά στην Κάρυστο: Μήνυμα 112 σε 3 χωριά εκκενώθηκαν τα ξημερώματα-Λευτέρης Ραβιόλος στο evia online- “Ήταν μια άνιση μάχη με σχεδόν 6 μποφόρ και φλόγες 20 μέτρων. Χρειαζόμαστε και άλλα μέσα από αέρος”

Στις τρείς τα ξημερώματα έφτασε το 112 σε κατοίκους των χωριών πέριξ της Καρύστου .Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λιβάδι και Καστρί, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Η τελευταία εξέλιξη ήρθε λίγο μετά τις έξι το πρωί με την εκκένωση της περιοχής Πλατύς Γιαλός.

Λευτέρης Ραβιόλος μιλώντας σήμερα νωρίς το πρωί στο evia online τόνισε : “Ήταν μια άνιση μάχη με σχεδόν 6 μποφόρ και φλόγες 20 μέτρων. Χρειαζόμαστε και άλλα μέσα από αέρος”

Στο μέτωπο στο Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνεχίζουν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Πλατύς Γιαλός, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός έπειτα από μηνύματα που εστάλησαν μέσω του 112 στους κατοίκους των περιοχών.

Στην περιοχή , όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη

Τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν σε επίκαιρα σημεία προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν βαριά χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες που διατέθηκαν από τους δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε τρία διαφορετικά σημεία και αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συνολικό μέτωπο της πυρκαγιάς ξεπερνά τα επτά χιλιόμετρα.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!