Χαλάει ο καιρός τα Φώτα-Οι περιοχές της κακοκαιρίας -Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη


Με καλές καιρικές συνθήκες θα αναχωρήσουν οι εκδρομείς των Θεοφανίων αλλά η επιστροφή τους δεν θα είναι με παρόμοιο καιρό, μιας και από το βράδυ του Σαββάτου καταφθάνει ο χειμώνας σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Οπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, όμως θα σημειωθούν και κάποιες συννεφιές προς τα δυτικά και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδευτούν από λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι 17 και τοπικά 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα σημειωθεί ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές συννεφιές, με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί στα 4-5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι θα αγγίξει του 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα είναι καλές οι καιρικές συνθήκες, με αυξημένη υγρασία τις πρωινές ώρες, ενώ θα σημειωθούν λίγες συννεφιές κατά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 17 βαθμούς.

Πότε χαλάει ο καιρός
Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, την παραμονή των Θεοφανίων (5/1) ο καιρός θα είναι καθαρός με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες, με λίγες κατά τόπους συννεφιές οι οποίες ίσως δώσουν κάποιες πρόσκαιρες βροχές, προς το βόρειο Ιόνιο.

Ανήμερα των Θεοφανίων, ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται από το απόγευμα και μετά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και στη συνέχεια σιγά-σιγά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν πιο ανατολικά για να επηρεάσουν και άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα. Μεγάλη προσοχή στους νοτιάδες που θα πνέουν στα 7-8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Την Κυριακή, καταφθάνει ο καιρός τύπου «Π». Έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Θα υπάρξει μια «τρύπα», μια εξασθένηση των φαινομένων στο εσωτερικό του γράμματος «Π», δηλαδή στην ανατολική Στερεά, στην Θεσσαλία και τις Σποράδες. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, όπου αναμένεται να προσεγγίσουμε τα 40-50 χιλιοστά βροχής, ενώ παρόμοιο το σκηνικό θα είναι κατά τόπους και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!