Χαλκίδα: “Άνοιξαν οι ουρανοί”- Μεγάλη κακοκαιρία αυτή την ώρα (βίντεο)

Μεγάλη κακοκαιρία που συνοδεύεται από συνεχείς κεραυνούς χτυπάει αυτή την ώρα την Χαλκίδα αλλά και άλλες περιοχές της Εύβοιας. Η βροχή πέφτει ακατάπαυστα και με μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα ορισμένοι δρόμοι να είναι αδιάβατοι για πεζούς .

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 05-01-2024/1200 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόσκαιρη επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός θα συνεχιστεί έως το βράδυ της Κυριακής (07-01-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτίων διευθύνσεων ανέμους.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή (07-01-2024)
α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο) και τη νότια Πελοπόννησο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
β) Από νωρίς το πρωί, ισχυρές κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
γ) Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη και έως τις μεσημβρινές ώρες 8 με 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και κατά τόπους στο Αιγαίο.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!