Χαλκίδα: Γ. Σπύρου σε Ε. Βάκα -“Θα σε ταράξω στη νομιμότητα”-Εκδίωξε υπάλληλο που στήριξε Σπύρου-“Είσαι φεουδάρχης και αντιδημοκρατική”

Της Μαρίας Καράπα

Σκληρή κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της Έλενας Βάκα εξαπέλυσε ο Γιώργος Σπύρου, μία ημέρα μετά την απόφασή του -που αποκλειστικά δημοσίευσε το evia online πριν την ανακοινώσει -να μην καταθέσει ένσταση για τους 76 επιπλέον ψήφους με τις οποίες εξελέγη η δήμαρχος. Απόφαση που έλαβε παρά το γεγονός ότι πολλοί συνεργάτες του και υποψήφιοι τάσσονταν υπέρ της κατάθεσης ένστασης, με δεδομένο, ότι τα στοιχεία που είχαν βρεθεί ήταν ισχυρά (άνω των 450) όπως είχε δηλώσει και ο υποψήφιος δήμαρχος. Η ανάρτηση- δήλωση του πριν από λίγο, έγινε με αφορμή όπως λέει, την εκδίωξη ενός υπαλλήλου του Δήμου επειδή στήριξε την παράταξή του.

Στελέχη πάντως του κ. Σπύρου τόνισαν στο evia online ότι ήταν αναμενόμενη αυτή η ενέργεια από την Ε. Βάκα, αφού έχει δείξει ότι είναι αδίστακτη, όπως έπραξε και με την καταγγελία, για πολεοδομικές παραβάσεις της οικίας του, που κατέγραψαν όπως είπε αρμόδιες υπηρεσίες. Εξέλιξη που όπως είπε ο υποψήφιος δήμαρχος αγνοούσε. αφού ουδέποτε είχε ενημέρωση. Μάλιστα το γεγονός ήταν η αφορμή να εξαπολύσει και σφοδρή επίθεση εναντίον της.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον κ Σπύρου μας είπε πάντως ότι: “η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται. Η Ελ. Βάκα θα συνεχίσει τις διώξεις ανθρώπων, που απλά νόμιζαν ότι υπάρχει δημοκρατία.” Το εντυπωσιακό είναι ότι όπως μας τόνισε, θα ζητήσω όπως και άλλοι να αναθεωρήσει την άποψή του και να προχωρήσει σε ένσταση τελικά, μήπως και σωθούν από τα νύχια της και άλλοι που έχουν προγραφεί.”

Η ανακοίνωση του Γιώργου Σπύρου

  • Δεν πέρασε ούτε μία μέρα και η Βάκα έβγαλε το χαμογελαστό της προσωπείο, για να δείξει το γεμάτο μισαλλοδοξία, φανατισμό και εκδικητικότητα πραγματικό της πρόσωπο.
  • Σήμερα το πρωί μπούκαραν οι εντεταλμένοι της στο ΔΟΑΠΠΕΧ, στο γραφείο δημοτικού υπαλλήλου, για να κατασχέσουν σαν τραμπούκοι και χωρίς αιτιολογία τα ηλεκτρονικά αρχεία από τον υπολογιστή του και να του δηλώσουν προφορικά να μαζέψει τα πράγματά του, γιατί μεταφέρεται σε άλλη θέση εργασίας μόνο και μόνο επειδή υποστήριξε ανοιχτά τη παράταξή μας.
  • Αυτή που κατέβασε χωρίς ντροπή στο συνδυασμό της 30 δημοτικούς υπαλλήλους και συγγενικά τους πρόσωπα, δηλώνει τώρα έμπρακτα ότι δεν την ενδιαφέρει η υπηρεσιακή τάξη και δεν ανέχεται κανένα δημοτικό υπάλληλο να έχει άλλη εκλογική επιλογή παρά μόνο αυτήν.

Δηλώνει ξεδιάντροπα με τις πράξεις της ότι ο Δήμος και οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν υπηρετούν τους δημότες, αλλά ανήκουν και υπηρετούν αυτήν προσωπικά που ενεργεί ως φεουδάρχης.

Δηλώνει ότι γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το υπηρεσιακό δίκαιο και τις νόμιμες διοικητικές διαδικασίες.

Επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε προεκλογικά, ότι έχουμε απέναντι μας ένα σκληρό, απολυταρχικό σύστημα εξουσίας, η επικράτηση του οποίου θα παγιώσει στο Δήμο μας το κράτος του ζόφου.

Σήμερα όμως τέλειωσαν και από εμάς οι πολιτικές αβρότητες.
Θα την αντιμετωπίσουμε όπως της αξίζει.
Θα την ταράξουμε στην νομιμότητα.

Επισημαίνουμε όμως και στους δικούς της, εκλεγμένους και μη, υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, να μην την ακολουθήσουν με την αφωνία τους σε αυτό το κατήφορο.

Η μη εναντίωση σε αυτές τις αυταρχικές πρακτικές και σε όσες άλλες ακολουθήσουν στο μέλλον, ισοδυναμεί με συνενοχή.

Την δημοκρατία δεν αρκεί μόνο να την επικαλούμαστε, αλλά απαιτείται και να την υπερασπιζόμαστε όπου και όταν αυτή απειλείται.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!