Χαλκίδα: Εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων- Παρουσιάστηκε το βιβλίο “Γυναίκες στην Σιωπή”


Το Φιλολογικό Τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας πραγματοποίησε παρουσίαση του βιβλίου «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ», της συγγραφέως κας Τζένης Αλαΐσκα, στο κτίριο του Λ.Ε.Χ.
Για το βιβλίο και τις εννέα ιστορίες που περιλαμβάνει, μίλησε στο κοινό η ίδια η συγγραφέας, αλλά και η κεντρική ομιλήτρια, φιλόλογος και καθηγήτρια δημιουργικής γραφής, κα Ισιδώρα Μπίλλια.

Επιπλέον οι φιλόλογοι, κυρίες Βάσω και Νέλλη Αλεξοπούλου ανέγνωσαν αποσπάσματα του, ενώ την εκδήλωση έντυσε μουσικά, με τραγούδια που αναφέρονται στο κείμενο της κυρίας Αλαΐσκα, ο πιανίστας και τραγουδιστής, κος Φώτης Τσέρκας. Στη συνέχεια η συγγραφέας κα Αλαΐσκα απήντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.


Στα πλαίσια της βιβλιοπαρουσίασης πραγματοποιήθηκε συνάντηση της εφόρου της Ιματιοθήκης του Λ.Ε.Χ. κας Ελένης Τσιριγώτη και των μελών-συνεργάτιδών της με την αντιπροσωπεία του Λ.Ε. Σαλαμίνας στους χώρους όπου φυλάσσονται και διατηρούνται όλες οι αυθεντικές παραδοσιακές ενδυμασίες.


Μάλιστα η κα Τζένη Βασιλείου, πρόεδρος του Λ.Ε. Σαλαμίνος δήλωσε: «Είμαστε κατενθουσιασμένοι από την εγκάρδια φιλοξενία, την υπέροχη ξενάγηση αλλά κυρίως την νοικοκυροσύνη και την τάξη που επικρατεί στην Ιματιοθήκη του Λ.Ε. Χαλκίδας».
Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους, η πρόεδρος του Λ.Ε.Χ., κα Μαρία Κωτσή, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σαλαμίνας, κα Τζένη Βασιλείου, μαζί με Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Ε.Σ., η Βουλευτής Ευβοίας, κα Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, η Αντιδήμαρχος, αρμόδια για θέματα κοινωνικών δομων και Αναπληρώτρια Δήμαρχος, κα Αναστασία Μακαρώνα-Ψυχογιού και η Αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα Πολεοδομίας, κα Ελένη Αϊδίνη. Η εκδήλωση έκλεισε με μπουφέ.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!