Χαλκίδα: Η Έλενα Βάκα-Το εκλογικό-Οι επαναληπτικές -Τα ξεχασμένα φώτα-Το Hollywood και το συμβόλαιο…

Της Μαρίας Καράπα

Τελικά υπήκοοι η γλυκυτάτη Helen Vakas Antoinette βλέπει μπροστά. Είναι ένα είδος οραματίστριας .Πως αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός (Νο1) ότι το ήμισυ του brand name του συνδυασμού το κάνει πράξη μετεκλογικά. Συνεχίζουμε -Για το αλλάζουμε θα σας έχω καυτά νέα το προσεχές διάστημα… Κυρίες και κύριοι η μοναδική Mayor expert, το είπε και το έκανε πράξη το συνεχίζουμε, αφού συνεχίζει να κρατά ανοικτό το εκλογικό της κέντρο.

Ο φόβος προφανώς της ένστασης του Γ. Σπύρου φυλάει τα …έρημα από ψήφους εκλογικά κέντρα. Άρα να εικάσω ότι η πιο επιτυχημένη δήμαρχος όλων των εποχών που έκανε και γιορτή νίκης με καριόκες και αναμμένους πυρσούς, δεν είναι καθόλου σίγουρη ότι δεν θα ακυρωθεί το κολοσσιαίο νούμερο των 76 ψήφων, όποτε θα πάμε σε δεύτερο γύρο.

Διότι υπήκοοι, η Έλενα ως “σαρξ εκ της σαρκός του λαού, ξέρει όλες τις σοφές παροιμίες “κάλιο γαιδουρόδενε … παρά εκλογο-γύρευε.” Όποιος φυλάει το… εκλογικό του κάβα …. έχει τις μισές επόμενες εκλογές.”

Πως αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός (Νο2) ότι περνούσα εχτές το βράδυ όξω -που έλεγε και ο Διονύσης Παπαγιανόπουλος- από το κέντρο του Βακικού εκλογικού αγώνα στην οδό Αγγελή Γοβιού και ήταν φωταγωγημένο λες και ήταν το θέατρο Broadway.

Δεν σας κρύβω ότι προς στιγμήν σκέφτηκα ότι ο τελευταίος που ήταν να κλείσει και την πόρτα κυριολεκτικώς, ξέχασε τα φώτα ανοικτά. Με έπιασε η ψυχή μου, για το γεγονός ότι έκαιγαν τζάμπα τα φώτα και ξοδευόταν η εκλεκτή των εκλογικών τμημάτων- σύμφωνα με την singoular- δημαρχάρα μας .

Στο τσακ ήμουν να την πάρω τηλέφωνο να της πω “βρε παντοτινή δήμαρχε μας, ποιος ξέχασε τα φώτα ανοικτά και καίει τζάμπα η λάμπα; -που λέει και η αξιοσέβαστη αοιδός Πίτσα Παπαδοπούλου-. Όμως διέκρινα την συγκλονιστική αφίσα της, που παραπέμπει σε ηθοποιό του Hollywood, με εκείνο το μοναδικό κόκκινο πουκάμισο και το στυλ, φάτε την σκόνη μου γατάκια.

Επίσης “αυθωρεί και παρά χρήμα” σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει νυχτερινό τιμολόγιο, οπότε όπως και στον δήμο τα οικονομικά είναι νοικοκυρεμένα.

Αλλά και η άλλη η φωτο, τελευταίας εσοδείας, όπου την βλέπεις με το μπλε Ελεκτρίκ και λες έντρομη: Όχι εσάς θα ψηφίσω. Τον Σπύρου δεν τον ξέρω. Σας παρακαλώ λυπηθείτε με.

Τις σκέψεις μου διέκοψε ένας περαστικός πολύ σοβαρός -όπως μου έδωσε την εντύπωση- που με αναγνώρισε -δυστυχώς- λέγοντάς μου . “Καλησπέρα σας και εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι με εσάς” . Έκπληκτη, δηλαδή ερωτώ;

” Τι κάνει με το εκλογικό ανοικτό και δεν το κλείνει η κα Βάκα”. Και εσάς τι σας νοιάζει του απαντώ διευκρινίζοντας ότι εγώ έχω επαγγελματική διαστροφή. Η απάντηση του με καταρράκωσε.

” Εγώ έχω δουλειά έτοιμη και θέλω να το νοικιάσω .” Κάγκελο και “αφώνου γωνία” που λέει και μια φίλη μου όπως σας έχω πει. Εκεί με ενημέρωσε, ότι προσφάτως άκουσε να λένε πως ανανέωσε με συμβόλαιο για 2 ακόμη μήνες, η δήμαρχος της καρδιά μας, το εκλογικό της κέντρο. Ισχύει τι να σας πω; Αυτά μόνο ο θεός και η Helena το ξέρουν.

Τι σημασία έχει υπήκοοι όμως, αν ήταν από πριν η μετά τις εκλογές. Το σημαντικό είναι, ότι η STAR της τοπικής αυτοδιοίκησης θα λάμπει, μέρα- νύχτα φωτίζοντας, τον δρόμο και την ζωή των υπηκόων της … Μοναδική- Μόνα Λίζα της αυτοδιοίκησης, Έλενα Βάκα. Σε ευχαριστούμε που υπάρχεις, στην μίζερη ζωή μας προσφέροντας φως και κυρίως χαμόγελο…

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!