Χαλκίδα: Η 18χρονη Στυλιανή Καρατζά που δίδαξε ήθος -Ο 24χρονος Φώτης Λαγός που θα δείξει ήθος και θα παραιτηθεί- Ερωτήματα στον κ. Γιάννη Δημητρίου εκλογικό αντιπρόσωπο του Γ. Σπύρου!

Της Μαρίας Καράπα

Την περίπτωση που οι σταυροί έπεφταν σαν το χαλάζι, από το Κωσταντίνο Λαγό που ως εκλογικός αντιπρόσωπος στο 455 τμήμα επιβεβαίωσε την ρήση “Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα…” βάζοντας σωρηδόν ψήφους στον γιό του Φώτη την γνωρίζετε πλέον μετά τις αποκλειστικές αποκαλύψεις του evia online.

Αποκαλύψεις που περιλαμβάνουν και την ανοχή του δικαστικού αντιπροσώπου δικηγόρου Παλαιολόγου Ιωάννη με την αργοπορημένη αντίληψη που τον διέκρινε. Δυστυχώς η συνήθως λαλίστατη Έλενα Βάκα εξακολουθεί να είναι για το μείζων αυτό θέμα Silver Alert τηρώντας σιγήν ιχθύος.

Η εξέλιξη θα είναι δικαστική τις προσεχείς ημέρες. Όμως η Στυλιανή Καρατζά που αντιστάθηκε και σήκωσε το το ηθικό ανάστημά της, είναι μόλις 18 χρονών . Αυτό και αν είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Ήταν εκπρόσωπος του συνδυασμού του Φάνη Σπανού. Εξ αντανακλάσεως τιμά τον περιφερειάρχη η συγκεκριμένη επιλογή που δείχνει το επίπεδο των ανθρώπων που επέλεξε να τον εκπροσωπούν. Η εμπιστοσύνη σε μια 18χρονη -που διδάσκει ήθος- της δύσκολης διαδικασίας, δείχνει και κάτι άλλο που εμείς επικροτούμε. Την εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους.

Είναι εξαιρετικά παρήγορο παρότι ξενίζει στην σημερινή εποχή, όπου δυστυχώς το χρήμα και η εξουσία έχουν διαβρώσει σχεδόν τα πάντα , να υπάρχει ένα νέο παιδί, μια νέα κοπέλα που αντιδρά . Η κοινωνία μας σίγουρα χρειάζεται τέτοια παραδείγματα. Μπράβο στους γονείς της που την μεγάλωσαν με αρχές . Είναι δύσκολο άλλωστε να τα βάλεις με θηρία η κατεστημένα στη σημερινή εποχή . Υπάρχει και ο ιδεαλισμός της νεότητας, αλλά είναι και το “μέταλλο” της ψυχής του ανθρώπου.

Επειδή όμως η “πέτρα” του σκανδάλου ο γιός Φώτης για τους πολλούς -για εμάς είναι ο πατέρας και όχι ο γιός- έχει δείξει από την μέχρι τώρα πολιτεία του μόνο καλά στοιχεία, είμαστε σίγουροι, ότι για λόγους αρχής, θα παραιτηθεί από την εκλογή του, μετά την επίσημη ανακοίνωση του Πρωτοδικείου.

Άλλωστε ο πατέρας θα υποστεί την βάσανο την δικαστική, των όποιων πράξεων του καταλογίσει η δικαιοσύνη. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει ήθος στην μία οικογένεια και δεν υπάρχει στην άλλη. Η κακιά στιγμή, η εκτίμηση για το συμφέρον του παιδιού, που έχουμε όλοι μας μέσα μας, μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις, που αντί να κάνουν καλό στο παιδί να το βλάψουν .

Εμείς μένουμε στα δύο νέα παιδιά. Γιατί το μέλλον είναι αυτά … Ας τα βοηθήσουμε να σταθούν όρθια και δυνατά . Το evia online που τιμάται καθημερινά με την εμπιστοσύνη δεκάδων χιλιάδων αναγνωστών, έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι και άποψη έχει και το θάρρος της γνώμης του, σε καυτά θέματα που οι άλλοι δεν τολμούν να αγγίξουν. Αυτό θα πράξουμε και τώρα. Θα σταθούμε δίπλα στην Αλήθεια και την 18χρονη Στυλιανή.

¨Οπως και στον 24χρονο Φώτη -που κάποιοι για δικούς τους λόγους έχουν καταδικάσει- γιατί εμείς δεν πιστεύουμε στην οικογενειακή ευθύνη.

ΥΓ1 . Δεν έχω λύσει ακόμα την απορία ο κ. Γιάννης Δημητρίου που εκπροσωπούσε τον κ. Γιώργο Σπύρου και ήταν μαζί με τον Κωσταντίνο Λαγό και έφυγαν μαζί -για τα ουίσκι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη- ποιον υποστήριζε τελικά;

ΥΓ2. Αφού ήταν παρών και δίπλα, στον κ. Λαγό, έβλεπε η δεν έβλεπε την λαθροσταυροδοσία; Εκτός και αν ο άνθρωπος πάσχει από κάποια οφθαλμολογική νόσο (π.χ. πρεσβυωπία ) οπότε δικαιολογημένα μπορεί να μην είδε τίποτα. Δεν ρωτώ αν άκουσε τις παρεμβάσεις της 18χρονης ή τις προσπέρασε ωσάν να μην υπήρχε στην αίθουσα, γιατί μπορεί να μην άκουσε καθόλου, ή να είχε κάποια ασθένεια αρμοδιότητας ΩΡΛ οπότε είναι αναμενόμενο.

Για το γεγονός ότι είχε στυλό στα χέρια αλλά δεν έβαζε σταυρούς προφανώς, ήταν κάποια εξάσκηση για να μην μουδιάσει, σαν και αυτές που μπορεί να κάνουμε όλοι μας ,οπότε δεν αποτελεί επ ουδενί κάτι το μεμπτό.

ΥΓ 3 . Ο Γιώργος Σπύρου γνώριζε ότι θα είσαστε εκπρόσωπος στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα ; Υπήρχε άλλη εκπρόσωπος εκεί και την διώξατε για να αναλάβετε εσείς;

Με χαρά πάντως θα φιλοξενήσουμε απαντήσεις όλων των “εμπλεκομένων’ στην θλιβερή αυτή ιστορία, που αμαυρώνει την εκλογική διαδικασία.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!