Χαλκίδα : Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου για την Ημέρα του Νοσηλευτή

Η Νοσηλευτική αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους του Συστήματος Υγείας, με πρωταγωνιστές τους Νοσηλευτές να διαδραματίζουν έναν ρόλο απαιτητικό μα και ευαίσθητο. Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες όλα τα χρόνια δίνουν τη μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες για να ανταπεξέλθει το ΕΣΥ, για να καλύψει τις ανάγκες του λαού. Ειδικά τα τελευταία χρόνια με την πανδημία οι προσπάθειες τους είναι υπεράνθρωπες. Από τη μια τα δεκάδες οφειλόμενα ρεπό και οι κανονικές άδειες, τα συνεχή κυκλικά ωράρια, τα ωράρια ”λάστιχο”, η εντατικοποίηση της δουλειάς, έχουν εξουθενώσει το προσωπικό και έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα υγείας.
Από την άλλη οι μισθοί έχουν ”τσακιστεί” όλα αυτά τα χρόνια, έχει περικοπεί 13ος και 14ος μισθός, καμία κυβέρνηση δεν έκανε ένταξη όλου του Νοσηλευτικού προσωπικού στα ΒΑΕ, ενώ τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έχουν φτάσει στα 67 χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


Σήμερα, οι περισσότεροι νοσηλευτές δουλεύουν με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, ως επικουρικό. Στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας το 40% των εργαζόμενων είναι με διαφόρων ειδών συμβάσεις, ενώ υπάρχουν τεράστιες ανάγκες για μόνιμο προσωπικό.
Οι εργαζόμενοι νοσηλευτές στα ιδιωτικά νοσοκομεία δουλεύουν με ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση, ενώ τα μεγαθήρια της υγείας θησαυρίζουν. Η λειτουργία και των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια θα φέρει νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, χειρότερους όρους δουλειάς.
Τα χειροκροτήματα την περίοδο της πανδημίας “ξεχάστηκαν” όταν οι νοσηλευτές και οι υγειονομικοί διεκδικούσαν. Όταν αναδείκνυαν τις τεράστιες ελλείψεις στο χώρο της υγείας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων τιμά τη σημερινή μέρα με αυτή την ανακοίνωση και μοιράζοντας, συμβολικά, γλυκά στα νοσηλευτικά τμήματα. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το ποιος είναι κυβέρνηση, να οργανώσουν τον αγώνα τους και να επιβάλλουν, αυτό που είναι αναγκαίο σήμερα, για τις ζωές μας!

Όλοι εμείς, που ”αγωνιζόμαστε” στο νοσοκομείο, δίνουμε μια υπόσχεση, ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά:

Ø για να γίνουν οι όροι δουλειάς μας καλύτεροι

Ø για να προσληφθούν οι χιλιάδες συνάδελφοι που είναι εκτός δουλειάς

Ø για να αυξηθούν οι μισθοί μας στο ύψος των αναγκών μας

Ø για να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί που καλύπτουν πάγιες ανάγκες

Ø για να γίνει το Νοσοκομείο Χαλκίδας και το ΕΣΥ τέτοιο που να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου Δημόσια υγεία, γιατί υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες, εάν στελεχωθεί με έμψυχο δυναμικό.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!