Χαλκίδα: Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών από το Δήμο

Ο Δήμος Χαλκιδέων από τις 9 Σεπτεμβρίου του 2013, λειτουργεί «Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων».
Η Κοινωνική αυτή Δομή του Δήμου Χαλκιδέων, στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και Κοινωνιολόγο, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες, οι οποίες διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου.
Το Κέντρο

  1. Απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί :
  • Ενδοοικογενειακή Βία (σωματική, ψυχολογική κ.ά), Σεξουαλική Παρενόχληση στον εργασιακό ή στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, Βιασμό ή Απόπειρα Βιασμού, Εμπορία και Διακίνηση (trafficking) και Πολλαπλές Διακρίσεις (άνεργες, ΑΜΕΑ, πρόσφυγες, μετανάστριες κ.ά.)
  1. Παρέχει εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες :
  • Πληροφόρησης / Ενημέρωσης, Κοινωνικής, Ψυχολογικής και Εργασιακής Στήριξης, Νομικής στήριξης σε συνεργασία με άλλες Δομές Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δικτύου της χώρας και Παραπομπής σε αρμόδιους φορείς κ.λ.π.
    «Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων», από 3/6/2021 στεγάζεται σε Νέα Διεύθυνση, στον 1ο Όροφο κτιρίου επί της Οδού Χαϊνά 72 με Είσοδο από την Οδό Γλαύκου 27 στην Χαλκίδα και λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από ώρα 8:00 π.μ. έως ώρα 4:00 μ.μ.
    Στοιχεία Επικοινωνίας
    τηλ.: 222060154 και E-mail : skg.xalkideon@dchalkideon.gr
    Πανελλαδικής εμβέλειας 24ώρη τηλ. γραμμή SOS : 15900
    και E-mail : sos15900@isotita.gr
    «Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων», από 30.11.2015, υλοποιείται στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Χαλκιδέων», στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) «Στερεά Ελλάδα», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!