Χαλκίδα: Τρελό Καρναβάλι καλώς ήρθες πάλι- Ο κυκλώνας Έλενα Βάκα- Το μικρόφωνο που άρπαξε από τον Φάνη Σπανό- Η Ελίνα Παπίλα και η Δ. Μοιραράκη (βίντεο)

Της Μαρίας Καράπα

karapa maria

Θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνει, αρχή της Σαρακοστής, η καλυτέρα δήμαρχος Αττικο-Βοιωτίας, πορθμού Ευρίπου και Πορτοφίνο, Έλενα Βάκα η μεγαλοπρεπής! (χειροκροτήματα).

Αίφνης, οι άφωνοι θεατές, που ήταν σχεδόν ημιλυπόθυμοι, από την υπερπαραγωγή του Bollywood -όπως λένε οι άσχετοι εμπαθείς -που έστησε στην παραλία, συνήλθαν από την γλυκιά ηρεμία, όταν εκεί που μίλαγε ο αγαπητός, αξιοπρεπής και ευγενής Φανής Σπανός, μπουκάρει στη σκηνή ως θύελλα . Τι λέω; Ώς κυκλώνας μεγέθους 8 τουλάχιστον βαθμών και του αρπάζει το μικρόφωνο, με ύφος, ωσάν να είναι εκείνη η περιφερειάρχης. (θεέ μου φύλαγε μας. Ευτυχώς δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί τέτοιο καλό στην Περιφέρεια )

Η γλυκιά παρουσιάστρια Ελίνα Παπίλα, που είναι εξαιρετική στο να ηρεμεί και τον πιο τσιτάτο τύπο, την βλέπει με την άκρη του ματιού της και ίσα που προλαβαίνει να αρθρώσει -για να προλάβει τα χειρότερα- τη φράση : “Ώρα για ένα time out “.

Στο out , η κατασυγκινημένη αέρινη δήμαρχος της καρδιάς μας, έχει αρπάξει ήδη – κάνοντας out το Φάνη Σπανό,- το μικρόφωνο και ως άλλη Δέσποινα-Μπουρδοροδοκόκινο Μοιραράκη, φωνάζει ωσάν να πουλάει χάλια -Περσικά, Μπουχάρα ή Tabriz διότι οτιδήποτε άλλο υπήκοοι απλώς θα ήταν εξευτελισμός – για τον Ερυθρό Σταυρό και την προσφορά του, που ξέχασε.

Μάλιστα. Πολύ καλά έκανε. Αλλά ερωτώ ως παράλογη, ως γνωστόν. Αν περίμενε να τελειώσει ο περιφερειάρχης, που στήριζε και στηρίζει και καλά κάνει, δράσεις όπως αυτές, σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς και μίλαγε μετά, τι θα γινόταν; Μήπως θα έφευγαν οι άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού που επιτελούν πάντα σπουδαίο έργο;

Αποκλείεται. Αφού ήταν εμφανής η τάση των τυχερών παρισταμένων, να λιποθυμήσουν από την συγκίνηση για το υπερθέαμα, που ήταν σαφώς ανώτερο των προσδοκιών τους και ήταν θέμα χρόνου, να αρχίσουν να σωριάζονται κάτω. Οπότε θα παρενέβαιναν, επαναλαμβάνω τα εξαιρετικά στελέχη του Ερυθρού Σταυρού Χαλκίδας. Τώρα το γεγονός ότι κάποιοι κακεντρεχείς από τη Αθήνα, βαλτοί προφανώς, αλλά και από την Θεσσαλονίκη ζουλιάρηδες, έφυγαν ευχόμενοι…. ευτυχισμένο το 2024 λόγω των πολλών και μόνο εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων, ουδόλως μπορούν να αμαυρώσουν, το τέλειο αποτέλεσμα, σύμφωνα με το πλέον αξιόπιστο γκάλοπ, που έγινε μέσα στο δημαρχείο.

Σημασία έχει, να είναι ευχαριστημένη, η κατασυγκινημένη Έλενα και όσοι βεβαίως θα πληρωθούν ή πληρώθηκαν. Πόσα άραγε; Για τον τραγέλαφο όπως λένε οι εμπαθείς ή της σχεδόν ισάξιας χολιγουντιανής παράστασης επιπέδου Οσκαρ, που λένε οι σοβαροί άνθρωποι; Το βέβαιο είναι ότι κατεγράφη στην ιστορία της Πόλης, ως μια ακόμη λαμπρή σελίδα στο Δημαρχιακό βίο και πολιτεία, της ομορφότερης, καλυτερότερης και σκορποχέρας για το καλό της εικόνας του Δήμου και ΜΟΝΟ (Βεβαίως βεβαίως,) Έλενας Βάκα της Α΄ Και τελευταίας….

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!