Χαλκίδα: Ψήφισμα του Δ.Σ. εναντίον των μετακινήσεων γιατρών από Ιατρεία του Δήμου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκιδέων αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στις μετακινήσεις γιατρών από το Κέντρο Υγείας Ψαχνών και τα ιατρεία που βρίσκονται στο Δήμο Χαλκιδέων
Όπως αναφέρουν σε σχετική επιστολή τους οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Ψαχνών και επανέλαβε ο εκπρόσωπός τους στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων, τους κοινοποιήθηκε πριν λίγους μήνες η απόφαση από την 5η ΥΠΕ για μετακινήσεις Ιατρών μια εβδομάδα κάθε μήνα από τα Ψαχνά στο Π. Π. Ι. Σκύρου για κάλυψη έκτακτων αναγκών.
Κάτι τέτοιο διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου υγείας, αλλά και προσβάλλει την ιατρική τους οντότητα για τους λόγους εξηγούν αναλυτικά.
Πιο συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν, η τακτική αυτή των αλλεπάλληλων μετακινήσεων με τη μορφή “εντέλλεσθαι” αφενός διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου υγείας, αφετέρου είναι προσβλητική για την ιατρική τους οντότητα.
«Η άσκηση πλανοδιακής ιατρικής είναι ενάντια στον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και εκ διαμέτρου αντίθετη με τα καθήκοντα του οικογενειακού-προσωπικού γιατρού τα οποία υπηρετούμε. Το μόνο που επιτυγχάνει είναι να κοροϊδεύει τους πολίτες ότι δήθεν λύνεται το πρόβλημα της έλλειψης ιατρού. Παράλληλα να σας υπενθυμίσουμε ότι απευθύνεστε σε ιατρούς ηλικίας 47-62 ετών με αντίστοιχες οικογενειακές υποχρεώσεις και βιολογικές αντοχές. Τέτοιες λοιπόν πρακτικές είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία ενός ασφυκτικού εργασιακού περιβάλλοντος το οποίο εξωθεί σε μαζικές παραιτήσεις» όπως αναφέρει μεταξύ άλλων και η πρόσφατη επιστολή προς την 5η ΥΠΕ.
Η Έλενα Βάκα τόνισε ότι η τακτική αυτή πλήττει και τα ιατρεία που λειτουργούν στις Δημοτικές Ενότητες και πρότεινε το ψήφισμα να συμπεριλαμβάνει και τις δομές αυτές.
Όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν και πλέον αναμένεται η έκδοση του σχετικού ψηφίσματος.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!