Αντιδρούν οι επαγγελματίες της Αιδηψού για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ

Θέμα: Επιστολή Διαμαρτυρίας

Ο Εμποροεπαγγελματικός Συλλόγου Αιδηψού με την παρούσα επιστολή, εκφράζει την αντίθεση τους, σχετικά με την επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος τον ΕΛΤΑ στην Αιδηψό Ευβοίας.

Κοινωνικά:Η κατάργηση του καταστήματος , σε μία περιοχή με έντονη τουριστική κίνηση, με επισκεψιμότητα πάνω από 200 χιλιάδες τουρίστες κυρίως λόγω των ιαματικών λουτρών της, θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου, των πολιτών και των επισκεπτών της.

Οικονομικα:Το γενικότερο κλίμα μετά τις πυρκαγιές έχει ήδη προκαλέσει υποβάθμιση της τοπικής αγοράς, με πολλές από τις επιχειρήσεις – μέλη μας να έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες σε τζίρο μετά τις συνέπειες των ανυπολόγιστων καταστροφών που έχουν συντελεστεί και που θα κάνουν καιρό να επουλωθούν.

Ενώ τώρα θα είναι αντιμέτωπες και με σημαντικά έξοδα που δεν είχαν υπολογιστεί, λόγω του κόστους μετακίνησης που θα επιβαρύνονται για τη μετάβαση τους στο πληρέστερο κατάστημα .

Γεωγραφικά:Φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από τις αποφάσεις και τη λειτουργία των ΕΛΤΑ όπως πολίτες, εργαζόμενοι, και η επιχειρηματική κοινότητα στο σύνολο της, θα πρέπει αν συνυπολογίσουμε και το χρόνο της επιστροφής να πραγματοποιούν διαδρομή κάποιων ωρών μέσω ενός απαρχαιωμένου οδικού δικτύου, που το καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τεχνικά:Δεν προβλέπονται εναλλακτικοί τρόποι εξυπηρέτησης του κοινού.

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Λ. Αιδηψού, εκφράζει την άποψη πως οι περιφερειακές δομές πρέπει να ενισχύονται και ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής που συνεχίζει να επενδύει σε ένα οικονομικό περιβάλλον αστάθειας, πρέπει να στηρίζεται έμπρακτα.

Για όλους του ανωτέρω λόγους, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε, ώστε να μην προχωρήσει το κλείσιμο του καταστήματος .

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Σ ΑΙΔΗΨΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΑΒΕΛΗ

Είχε προηγηθεί έντονη αντίδραση -ανακοίνωση για το θέμα και από τον Γιάννη Μαραγιάννη

- Διαφήμιση -

Η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να προχωρήσει σε κλείσιμο τριών συνολικά καταστημάτων στην Εύβοια -όπως αποκάλυψε το evia online-αναμεσά τους και αυτό στα Λουτρά Αιδηψού, οδήγησε σε μία σκληρή ανακοίνωση τον Γιάννη Μαραγιάννη, που τονίζει μεταξύ άλλων ότι : Το συμφέρον των πολιτών είναι πάνω από παραταξιακές λογικές. Δηλώνει δε ότι παράταξή του, θα στηρίξει όλες τις δράσεις -αντιδράσεις που θα αποφασίσει και πρέπει να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος .

Η ανακοίνωση

Ο Συνδυασμός μας «ΑλλάΖΟΥΜΕ τώρα!» είναι κάθετα αντίθετος στο επαπειλούμενο κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Λουτρά Αιδηψού .
Ως παράταξη ευθύνης καλούμε τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να αντιδράσουν ώστε να ματαιωθεί η απαράδεκτη αυτή ενέργεια που θα συντελέσει στην υποβάθμιση της ζωής των συμπολιτών μας .
Επισημαίνουμε ότι μπροστά στο συμφέρον του τόπου δεν χωρούν παραταξιακές λογικές. Ως ο δεύτερος τη τάξει συνδυασμός του νέου δημοτικού συμβουλίου είμαστε στην διάθεση του Δημάρχου που Πρέπει να αντιδράσει άμεσα.
Όλοι μαζί λέμε ΟΧΙ στην υποβάθμιση της ζωής μας και θα στηρίξουμε από κοινού την προσπάθεια να παραμείνει στον τόπο μας ένα εργαλείο που διευκολύνει την καθημερινότητα μας και συνεισφέρει στην οικονομική δραστηριότητα ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!