Απίστευτο: Επιβάτης των ΚΤΕΛ πήρε το τιμόνι από τον οδηγό και σταμάτησε την τρελή πορεία του λεωφορείου

«Κρατούσα το τιμόνι για να μείνουμε στην ευθεία, πατούσα το φρένο πάνω από το πόδι του οδηγού»: Ο άνθρωπος που κατάφερε να σταματήσει την «τρελή» πορεία του ΚΤΕΛ με 17 επιβαίνοντες το βράδυ της περασμένης Κυριακής το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Κατερίνη(19/2) μιλάει για όσα έζησε και την καθοριστική παρέμβασή του.

Ήταν ο Θεόφιλος Ρούσσης, πολιτικός μηχανικός από τα Γιαννιτσά που διορίστηκε στην Κατερίνη και ζει μόνιμα στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, ο οποίος αντιλήφθηκε αμέσως ότι ο οδηγός αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και με απόλυτη ψυχραιμία κατάφερε να ακινητοποιήσει το λεωφορείο.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει για τις στιγμές «τρόμου» και «πανικού» που επικράτησαν, όπως τα περιγράφει στο GR Times:

«Ξεκινήσαμε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη περίπου στις 8.15 και όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά. Ωστόσο, περίπου 8 με 10 χιλιόμετρα έξω από την Κατερίνη (το θυμάμαι γιατί κοίταξα την οδική σήμανση) το λεωφορείο άρχισε μια αλλοπρόσαλλη πορεία. Κινούνταν μία αριστερά και μία δεξιά, ενώ για λίγα εκατοστά δεν χτυπήσαμε στις μπαριέρες. Την πρώτη φορά που συνέβη δεν έδωσα σημασία. Θεώρησα ότι κάτι θέλαμε να αποφύγουμε για να γίνει ένας τέτοιος ελιγμός» περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ο Θεόφιλος Ρούσσης την πορεία «τρόμου» που ακολούθησε το λεωφορείο

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!