Β. Εύβοια: Νέα σελίδα για το Δασικό Χωριό στους Παπάδες – Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Δύο χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Β. Εύβοια που είχε σοκάρει την Ελλάδα η περιοχή αναγεννάται κυριολεκτικά μέσα από τις στάχτες της.

Η πύρινη λαίλαπα που πέρασε μέσα από τον Δήμο Μαντουδίου -Λίμνης- Αγίας Άννας Εύβοιας δεν άφησε τίποτε όρθιο στο πέρασμά της και ένα από τα “θύματα” που άφησε πίσω της, ήταν και η ολοκληρωτική καταστροφή των εγκαταστάσεων του Δασικού Χωριού, στην περιοχή των Παπάδων.

Αμέτρητες ήταν τότε οι αναρτήσεις απλών πολιτών, συλλόγων και φορέων που γεμάτοι πίκρα σχολίαζαν την καταστροφή του δασικού χωριού.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, φορείς της περιοχής, κάτοικοι, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και πολλοί άλλοι, συναντήθηκαν ύστερα από το κάλεσμα του Δασαρχείου Λίμνης στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Δασικού Χωριού, ώστε να ξεκινήσει και επίσημα η επαναλειτουργία του.

- Διαφήμιση -

“Στα εγκαίνια του Δασικού Χωριού στους Παππάδες του Δήμου Μαντουδίου Αγίας Άννας Λίμνης με το Φανή Σπανό και συνυποψηφίους. Το δασικό χωριό κάηκε στις τελευταίες πυρκαγιές που έπληξαν τη Β. Εύβοια και επανακατασκευάστηκε με τη μέριμνα και φροντίδα του Δασαρχείου Λίμνης. Ένα σημαντικό έργο για τη Β. Εύβοια που ευελπιστούμε όλοι ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και ένα σχολείο περιβαλλοντικής συνείδησης και αγάπης για τα δάση και τη φυσική κληρονομιά μας.

Το δάσος γύρω από το δασικό χωριό αναγεννάται με τρόπο φυσικό, στόχος είναι η λήψη προληπτικών μέτρων για την προστασία του και η αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων με το περιβάλλον”, δήλωσε η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ευαγγελία Μιμίκου

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!