Β. Εύβοια: “Ξεσπιτώνονται ” άλογα, γαϊδουράκια και σκυλάκια

Λίγες μέρες απέμειναν για να μείνουν “άστεγα” πολλά ζώα που χρόνια τώρα σε μία έκταση στην παραλία της Αγίας Άννας, διαβιούσαν φροντισμένα και προσέφεραν αναψυχή και αθλητισμό, σε οικογένειες και κυρίως σε παιδιά, που μάθαιναν, να έρχονται πιο κοντά σε άλογα, γαϊδουράκια και σκυλάκια .

Ο λόγος ; Το τέλος της σύμβασης που είχε η επιχείρηση  Ranch-Eros  που γνωρίζουμε όλοι και προσέφερε και στον τουρισμό της περιοχής αλλά και στην προστασία της φύσης.

Την άμεση ανάγκη εύρεσης χώρου για μετεγκατάσταση, δημοσιοποίησαν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης Ranch-Eros, που δραστηριοποιούνται εδώ και 14 χρόνια με αγάπη για τα άλογα και σεβασμό στη φύση.

Θέλαμε πολύ καιρό να αποφύγουμε αυτή την ανάρτηση. Κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια, όμως ήρθε η στιγμή που χρειαζόμαστε δημοσιοποίηση.
Το συμβόλαιο μας έληξε και πρέπει να αλλάξουμε στέγη. Άμεσα. Ωστόσο, όσες αναζητήσεις και αν κάναμε ιδιωτικά ήταν άκαρπες.

Χωρίς πολλά λόγια, αναζητούμε έναν χώρο, μίνιμουμ 6 στρεμμάτων, στην παραλία της Αγίας Άννας κατά προτίμηση, γενικότερα στην Β. Εύβοια, για να στεγάσουμε τα ζωάκια του Rancheros, άλογα, γαϊδουράκια και σκυλάκια.

Τα 14 χρόνια που μείναμε στον χώρο δείξαμε μόνο αγάπη και σεβασμό στη γη που μάς φιλοξενούσε, διατηρήσαμε το δασώδη χαρακτήρα του ακόμα και μετά τις φωτιές του Αυγούστου του 2021 και με την ίδια φιλοσοφία θα κατοικίσουμε στη νέα μας γη. Να διευκρινίσουμε ότι τα ιπποειδή δεν είναι μηρυκαστικά: Δεν τρώνε ελιές, θάμνους, βάτα.

Κυρίως, σε εσάς τους φίλους και τους φίλους των φίλων μας να καταστήσουμε σαφές το επείγον της κατάστασης, το άμεσο και το αμετάκλητο επίσης. Παρακαλούμε κινητοποιείστε, ενημερώστε, βοηθήστε μας. Ποτέ πριν δεν σας χρειαστήκαμε περισσότερο από ότι τώρα. Πρώτη φορά βρισκόμαστε σε τέτοιο αδιέξοδο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
697 2530639
698 1879328
‭699 3077445‬

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!