Β. Εύβοια – Αγ. Άννα: Έκοψαν την κορδέλα στο Αλιευτικό Καταφύγιο – Τι δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου (βίντεο-φωτο)

Ένα έργο πνοής για την Β. Εύβοια, πήρε σάρκα και οστά και σήμερα παραδόθηκε και επίσημα στους κατοίκους του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, με τα εγκαίνια που τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομο. Το αλιευτικό καταφύγιο – λιμάνι στην παραλία Αγίας Άννας είναι ένας ακόμη πυλώνας για τον ισχυρό αλιευτικό στόλο του νησιού μας αλλά και μια πνοή για τον τουρισμό.

Στον απόηχο της μεγάλης καταστροφής της βόρειας Εύβοιας, τα έργα υποδομής θεωρούνται αναγκαία και το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται σ΄εκείνα που βοηθούν την ανασυγκρότηση του τόπου, τόσο ως άμεση δημόσια επένδυση, όσο και -κυριότερα- ως πεδίο ανάπτυξης και στήριξης ελπιδοφόρων κλάδων της τοπικής οικονομίας, όπως είναι η Αλιεία και ο Τουρισμός.

Για τον Σίμο Κεδίκογλου ήταν ένα προσωπικό στοίχημα, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες του τόπου του και σήμερα είδε να παραδίδεται στους συντοπίτες του το έργο για το οποίο έθεσε εξ’ αρχής στόχο της θητείας του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως υφυπουργός. Μέσω μεθοδευμένων κινήσεων, στοχευμένων δράσεων και φυσικά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Τουρισμού επί θητείας του κάνουν ακόμα πιο ελκυστική την περιοχή.

- Διαφήμιση -

“Είναι μεγάλη η συγκίνηση να παρευρίσκεσαι σε ένα έργο για το οποίο έχεις τρέξει τόσο πολύ. Ένιωσα βαθιά ικανοποίηση, που οι προσπάθειες και η μεθοδική δουλειά των τελευταίων ετών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την τοπική Αυτοδιοίκηση αποδίδουν καρπούς και τους ευχαριστώ”, σχολίασε συγκινημένος ο πρώην υφυπουργός που έκοψε την κορδέλα μαζί με τον Υφυπουργό Δ. Σταμενίτη, τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη και φυσικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό.

Τα εγκαίνια ήταν μια μεγάλη γιορτή για τον τόπο και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, των σωμάτων ασφαλείας, των φορέων και πλήθος κατοίκων. Η τελετή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο “Νηλεύς” στην προβλήτα του λιμανιού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, ο Γ.Γ του Υπουργείου Δημήτρης Παπαγιανίδης, ο Δ/ντης Αλιείας Σταμάτης Καμπόλης, οι βουλευτές του νησιού, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Κούκουζας, ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης με τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ Σπύρος Γεροντίτης με τον Διευθύνων Σύμβουλο Μπάμπη Μανιάτη, καθώς και πλήθος κόσμου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!