ΔΕΥΑ Κύμης – Αλιβερίου για την ποιότητα νερού στη Δ.Ε Αυλώνος – Τι απαντά στους πολίτες που αμφιβάλλουν

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ Δ.Ε ΑΥΛΩΝΟΣ
Δ.Ε.Υ.Α. ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ > Δελτία Τύπου > ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ Δ.Ε ΑΥΛΩΝΟΣ

Πιστεύαμε και πιστεύουμε ακόμα, ότι η αξιοποίηση νέων υδάτινων πόρων είναι προς όφελος της κοινωνίας μας και χαροποιεί όλους τους δημότες ανεξαρτήτως κομματικής ή παραταξιακής προέλευσης, ιδιαίτερα όταν επιτυγχάνεται σε μια δύσκολη χρονιά με την εντονότατη λειψυδρία των τελευταίων 10 ετών. Φαίνεται τελικά ότι η επιπλέον υδροδότηση με 1200κυβικά/ημέρα στη Δ.Ε Αυλώνος χάλασε τα σχέδια σε κάποιους και προσπαθούν να εφεύρουν άλλα ζητήματα ώστε να εμφανιστούν στο προσκήνιο.

Η ΔΕΥΑ Κύμης Αλιβερίου εδώ και αρκετά χρόνια εφάρμοσε ένα σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας νερού με δύο εξιδεικευμένα αναλυτικά εργαστήρια. Το πρώτο οργάνωσε τη χλωρίωση του νερού με τουλάχιστον ανά 15/ημερο έλεγχο και το δεύτερο πραγματοποιεί όλους τους απαιτούμενους ελέγχους σε αριθμό και είδος σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις. Η εξασφάλιση λοιπόν της ποιότητας του νερού αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και για το λόγο αυτό ήδη από αρχές του 2023 διαθέταμε σύμβαση αναλύσεων νερού σχετική με την νέα Ευρωπαική οδηγία ή οποία ενσωματώθηκε αργότερα μέσα στο έτος στην Εθνική Νομοθεσία.

Όσον αφορά τις τιμές κάποιων χημικών στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι εντός των παραμετρικών τιμών που θέτει η Υπουργική Απόφαση Γ1 (δ)/ΓΠ οικ. 67322/ ΦΕΚ 3282 Β/19-9-2017, που σχετίζεται με την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και κακώς αφήνονται υπονοούμενα που προκαλούν σύγχυση στους κατοίκους.

- Διαφήμιση -

Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που θα σχολιάσουμε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όποιος πολίτης αμφιβάλει, που είναι δικαίωμα του, μπορεί να απευθυνθεί στην Υπηρεσία μας εγγράφως ή στην αρμόδια Δ/νση Υγιεινής όπου θα κληθούμε να απαντήσουμε αρμοδίως, όπως άλλωστε έχουμε κάνει επιτυχώς στο παρελθόν.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι ο τόπος για να αναρτώνται τέτοια θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των πολιτών όταν προηγουμένως οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν επικοινωνήσει και ενημερωθεί αρμοδίως από την ΔΕΥΑΚΑ. Η υπηρεσία μας είναι υποχρεωμένη να διαφυλάξει την ηρεμία και την νομιμότητα για αυτό θα εξετάσει κάθε ενδεχόμενο αντίδρασης με το νομικό της τμήμα.

Υ.Γ: Οι ελεγκτικές αναλύσεις νερού λαμβάνονται συνήθως το φθινόπωρο όπου ο υδροφόρος ορίζοντας βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!