Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων: Τελετή λήξης του τριήμερου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών

Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Τις ημέρες αυτές αναπτύχθηκαν διάφορες δράσεις φιλαναγνωσίας, εστιάζοντας στο μήνυμα του φετινού εορτασμού: «Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας».
Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, τελευταία ημέρα των δράσεων, επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Καθενών συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους κα. Θεοδώρα Γάτου, καθώς και από γονείς.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε είχε ως τίτλο «Ιστορίες για μικρούς αναγνώστες». Σκοπός του ήταν η επαφή των παιδιών με τη λογοτεχνία, έτσι ώστε τα βιβλία να αποτελέσουν αφορμή για συζήτηση, παιχνίδι και αισθητική έκφραση. Στα πλαίσια αυτού τα παιδιά επέλεξαν βιβλία της συλλογής, δικαιολόγησαν τις προτιμήσεις τους και προσπάθησαν με βασικό εργαλείο τη φαντασία τους να αναπτύξουν την ιστορία των βιβλίων, δίνοντας τους πολλές φορές ένα ανατρεπτικό τέλος. Η δράση ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων φιλαναγνωσίας στους μικρούς μαθητές.
Η υπεύθυνη Μαρία Αναστασίου τόνισε : Ευχαριστούμε θερμά το σύνολο των δασκάλων και μαθητών για την ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις αυτές, έτσι ώστε η βιβλιοθήκη να καταφέρει για ακόμη μια χρονιά να επιτελέσει το έργο της σε αυτήν την τόσο σημαντική γιορτή του παιδικού βιβλίου.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!