Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων: Υλοποίηση Προγράμματος στο Δημοτικό Σχολείο Τριάδας

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στα πλαίσια συνεργασίας με φορείς της τοπικής κοινωνίας και υπό το πρίσμα των δράσεων «Κοινωνική και Συναισθηματική Αγωγή- Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και της Μάθηση στη Σχολική Κοινότητα», πραγματοποίησε την Πέμπτη 14/03/2024, ένα εκπαιδευτικό βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Αναγνώριση, Έκφραση και Διαχείριση Συναισθημάτων» στο Δημοτικό Σχολείο Τριάδας και συγκεκριμένα στους μαθητές των Γ΄ – ΣΤ’ τάξεων.


Μέσα από το «Αλφάβητο των Συναισθημάτων» καταφέραμε να εξοικειωθούμε καλύτερα με την πληθώρα τον όσων αισθανόμαστε καθώς και να αναγνωρίσουμε πως τόσο τα ευχάριστα όσο και τα δυσάρεστα συναισθήματά μας, μας βοηθάνε να αναπτυχθούμε και να ωριμάσουμε. Στη συνέχεια μέσα από το «Θερμόμετρο των Συναισθημάτων» είδαμε ότι μια κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικά συναισθήματα στον καθένα από εμάς για αυτό χρειάζεται όταν νιώθουμε έντονα συναισθήματα να παίρνουμε το χρόνο μας για να ηρεμήσουμε αλλά και να σεβόμαστε το χρόνο που μπορεί να χρειάζεται κάποιος άλλος αντίστοιχα. Τέλος αναδείξαμε μια νέα, μη-βίαιη, μορφή επικοινωνίας και την ονομάσαμε τη «Γλώσσα της Καρδιάς».
Ευχαριστούμε το σύνολο των μαθητών για την ενεργό συμμετοχή τους καθόλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, καθώς και τη Διευθύντρια κα. Σακελλαρίου Ηρώ για την υποδοχή και τη φιλοξενία.
Νικολαΐδη Ελένη – Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
Χοστολίδου Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
Διονέλη Μαρία – Διοικητικό Στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!