Δήμος Χαλκιδέων: Διάλεξη σε μαθητές Γυμνασίων για το φαινόμενο του πορθμού του Ευρίπου

Διάλεξη από τον Δρ Αστροφυσικής – Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αντώνη Αντωνίου για το φαινόμενο του πορθμού του Ευρίπου σε ομάδα 55 μαθητών/τριών του Γυμνασίου Κανήθου και του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας .
Τη συμπεριφορά του, τα αίτιά του, την ερμηνεία του, την ένταξή του σε ευρύτερο σύνολο γεωσεληνιακών φαινομένων, την ονομασία του αλλά και άλλα στοιχεία που συνοδεύουν και χαρακτηρίζουν το περίφημο αυτό φαινόμενο που εξελίσσεται εδώ και αιώνες ακατάπαυστα στα στενά του Ευρίπου, θα συζητήσουμε με ομάδα παιδιών από το Γυμνάσιο Κανήθου και το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.
Η διάλεξη-συζήτηση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στο Γυμνάσιο Κανήθου και ώρα 11:00.
Γίνεται στα πλαίσια προετοιμασίας και συλλογής επιστημονικών στοιχείων και πληροφοριών για το παραπάνω φαινόμενο, τα οποία πρόκειται να παρουσιαστούν από τα παιδιά στο 2ο Πανελλήνιο μαθητικό Συνέδριο με τίτλο «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» που διοργανώνεται στην Πάτρα από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Γυμνάσιο Κανήθου συμπράττοντας με το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας συμμετέχουν στο εν λόγω συνέδριο με την ερευνητική εργασία με τίτλο «Στα τρελά νερά του Ευρίπου».
Ευχαριστώ τους υπεύθυνους καθηγητές και καθηγήτριες της ομάδας κ. Χάρη Καλόσακα) και κα Ελένη Κρητικού καθώς και την διευθύντρια του Γυμνασίου Κανήθου κα Αθηνά Μοσχάκη (Αθηνά Μοσχάκη) για την πρόσκληση.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!