Δήμος Χαλκιδέων: Εξαιρετική παρουσία του Γυμνασίου Βαθέος Αυλίδας στην 6η Ολυμπιάδα Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων- Συμμετείχαν 295 σχολεία

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Γυμνάσιο Βαθέος συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Φυσικών και τεχνολογικών κινδύνων Besafenet και είχε εξαιρετική παρουσία. Η Ολυμπιάδα είναι ένας διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν μαθητές από χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου.
Το BeSafeNet αποτελεί εργαλείο ενδυνάμωσης της αντίληψης του κινδύνου ανάμεσα στους πολίτες. Υποστηρίζεται από την Ευρω-Μεσογειακή Ανοικτή Μερική Συμφωνία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση Μεγάλων Καταστροφών. Στόχος του BeSafeNet είναι να παρουσιάζει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο σχετικά με μείζονες φυσικούς (γεωλογικούς, υδρομετεωρολογικούς, βιολογικούς (πανδημίες)) και τεχνολογικούς κινδύνους (αστοχίες φραγμάτων, ραδιολογικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, χημικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης) και συναφείς καταστροφές. Οι πληροφορίες βασίζονται σε έγκυρη εμπειρογνωμοσύνη που συλλέγεται από ένα προϋπάρχον διεθνές δίκτυο εξειδικευμένων κέντρων.
Η διοργάνωση και η συμμετοχή των μαθητών στην Ολυμπιάδα έχει σαν στόχο την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών για τους φυσικούς και τεχνολογικούς κινδύνους, αφού οι μαθητές που συμμετέχουν θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά προς αυτό τον σκοπό.
Στην Ολυμπιάδα 2024 η ομάδα του σχολείου (The green squad) αποτελούνταν από 4 μαθήτριες της Γ Γυμνασίου και έναν μαθητή (αναπληρωματικό) της Γ Γυμνασίου επίσης. Τον συντονισμό και την υποστήριξη της ομάδας την είχε η Φυσικός του σχολείου, Ιουλία Τσιώλη. Την ημέρα του διαγωνισμού η καθηγήτρια Αγγλικής, Καρακίτσου Βασιλική, υπήρξε πολύτιμος βοηθός, μια και ο διαγωνισμός, όπως και όλο το υλικό ήταν στην Αγγλική γλώσσα.
Η προετοιμασία των μαθητών ξεκίνησε πριν από τα Χριστούγεννα και ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 23 Φεβρουαρίου 2024.
Η μαθήτρια της ομάδας, Μ. Α., έγραψε μία έκθεση με θέμα σχετικό με τον διαγωνισμό «The volcano of Santorini», η οποία βαθμολογήθηκε με 19.5/20!
Η επίδοση των μαθητών ήταν εξαιρετική και η θέση που κατέλαβαν πολύ υψηλή. Συγκεκριμένα κατέλαβαν την 11η θέση ανάμεσα σε 295 συμμετοχές. Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι ήταν η υψηλότερη βαθμολογία στην Στερεά Ελλάδα και υψηλότερη από πολλά ιδιωτικά σχολεία. Η ημέρα του διαγωνισμού ήταν μια πολύ συγκινητική ημέρα για τις μαθήτριες και τις καθηγήτριες που συμμετείχαν.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!