Εύβοια: Άσκηση σεισμού στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αμαρύνθου από τους Εθελοντές της “Αμαρύνθιας Άρτεμις”

Με στόχο την ετοιμότητα εκπαιδευτικών και μαθητών, την Πέμπτη 23/03/2023 και στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού στην περιοχή μας, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αμαρύνθου πραγματοποιήθηκε άσκηση σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).

Εθελοντές της Αμαρύνθιας Άρτεμις ανέλαβαν να καθοδήγησαν τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου σύμφωνα με το σχέδιο Εγκέλαδος με ασφάλεια σε προκαθορισμένους χώρους όπου έχουν οριστεί σε περίπτωση σεισμού και στην συνέχεια πραγματοποιήσαν μια μικρή επίδειξη πυροσβεστικού εξοπλισμού, ασφαλή χρήση πυροσβεστήρα και προβολή σχετικού εκπαιδευτικού βίντεο για τα προαναφερόμενα στους μικρούς μαθητές.

Οι μαθητές είχαν ενημερωθεί από τους εκπαιδευτικούς πριν από μέρες για όλα όσα πρέπει να ξέρουν για την ασφαλή εκκένωση του κτιρίου(Διατήρηση ψυχραιμίας, κατάλληλη έξοδο κλπ). και η άσκηση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία ενώ επισημάνθηκαν από τους εκπαιδευτικούς λεπτομέρειες που βελτιώνουν το σχέδιο εκκένωσης.

- Διαφήμιση -

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις ετοιμότητας έχουν σκοπό στην επίδραση με συγκεκριμένο τρόπο στη σκέψη σε ανάλογες περιπτώσεις.

Συγχαρητήρια σε όλους…

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!