Εύβοια: Έτοιμοι οι δρόμοι που οδηγούν στις μαγευτικές παραλίες

Έτοιμοι οι δρόμοι για τις μαγευτικές παραλίες της Εύβοιας -Ένας παράδεισος μια ανάσα από την Αθήνα. Στην αποκατάσταση και τη βελτίωση της χωμάτινων δρόμων που οδηγούν στις ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας προχώρησε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Έτοιμες να υποδεχτούν τους παραθεριστές και τους επισκέπτες του φετινού καλοκαιριού είναι οι δύο παραμυθένιες παραλίες της Εύβοιας.

Μετά από πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας των Βιτάλων και με την υποστήριξη τόσο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου όσο και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι αγροτικοί-χωμάτινοι δρόμοι που οδηγούν στις φημισμένες παραλίες Τσίλαρο και Θαψά αποκαταστάθηκαν, καθιστώντας ευκολότερη την πρόσβαση σε αυτές.

Η πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης ολοκληρώθηκε, ωστόσο, στη συνέχεια τα πιο επικίνδυνα σημεία των δύο χωμάτινων διαδρομών θα ενισχυθούν με τη ρίψη τσιμέντου. Στόχος της κοινότητας Βιτάλων και των τοπικών φορέων είναι να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα που προκύπτει κάθε χρόνο στους χωμάτινους-αγροτικούς δρόμους που οδηγούν στις ομορφότερες παραλίες της περιοχής.

Η παραλίες Τσίλαρος και Θαψά είναι δύο κρυμμένοι παράδεισοι, οι οποίο μοιάζουν να έχουν μείνει ανέγγιχτοι στο πέρασμα του χρόνου και στην τάση βιομηχανοποίησης του τουρισμού και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι οι δρόμοι οι οποίο καταλήγουν σε αυτές δεν θα πρέπει να ασφαλτοστρωθούν ώστε να μην αλλοιωθεί η φυσική ομορφιά τους.

Η παραλία Τσίλαρος παρομοιάζεται με λίμνη καθώς αποτελεί έναν αρκετά κλειστό κόλπο με λευκά βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά.

Γνωστή για τα τιρκουάζ νερά της είναι και η παραλία Θαψά, η οποία διαθέτει βόρειο προσανατολισμό «κοιτώντας» το σύμπλεγμα νησιών της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου.

Και οι δύο παραλίες βρέχονται από τα νερά του Αιγαίου, γεγονός που τις εξασφαλίζει εντυπωσιακή διαύγεια και καθαρότητα. Μπορεί, λοιπόν, η πρόσβαση σε αυτές να μην είναι τόσο εύκολη, παρά τις όποιες προσπάθειες των τοπικών αρχών, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιό ότι η ομορφιά τους θα σας αποζημιώσει.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!