Εύβοια: Αυτός ο Σύλλογος σας πάει… εκδρομή! Μονοήμερη στο Καρπενήσι – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Εκδρομή στο Καρπενήσι διοργανώνει ο σύλλογος “Το καρναβάλι της Αμαρύνθου”, με πλούσιο πρόγραμμα – Δείτε αναλυτικά

  • Χειμώνας χωρίς Καρπενήσι δεν γίνεται!
  • Το Καρπενήσι από μόνο του αλλά και οι εξορμήσεις γύρω από αυτό, σε συνδυασμό με ένα φυσικό τοπίο που συγκλονίζει αποτελούν έναν υπέροχο προορισμό.
  • Αναχώρηση 🗓ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, νωρίς το πρωί από την κεντρική πλατεία Αμαρύνθου στις 06:00 και από Ερέτρια 06:15 !!!


Ο πρώτος μας προορισμός είναι το «Σπίτι της Παναγιάς», η Παναγία η Προυσιώτισσα


Το μοναστήρι χτίστηκε στο σημείο το οποίο επέλεξε κατά θαυματουργό τρόπο η Υπεραγία Θεοτόκος. Το ιστορικό μοναστήρι, που χρονολογείται από το 829 μ.Χ. απέχει 35 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Στο μονοπάτι που οδηγεί στη Μονή βρίσκονται «τα πατήματα της Παναγιάς», επτά σχήματα διαφορετικού χρώματος που αποτελούν, σύμφωνα με την παράδοση, τα ίχνη που άφησε στον κάθετο βράχο, που υπάρχει σε αυτό το σημείο, η Παναγία στο δρόμο για τον Προυσό.
Στη συνέχεια στο Μεγάλο Χωριό για φαγητό

- Διαφήμιση -


Το Μεγάλο Χωριό είναι και το κεφαλοχώρι της περιοχής και βρίσκεται 14 χλμ. νότια του Καρπενησίου. Φιλοξενείται στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα και είναι χτισμένο αμφιθεατρικά.
Θα Περιπλανηθούμε στους πλακόστρωτους δρόμους του χωριού και στα γραφικά σοκάκια του και θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα πέτρινα αρχοντικά που θα συναντήσουμε . Θα αναζητήσουμε το ρολόι για να βρούμε τα διάφορα καταστήματα λαϊκής τέχνης με χειροτεχνήματα και θα απολαύσουμε την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Ευρυτανίας .

Τέλος, το καφεδάκι μας θα το απολαύσουμε στην πλατεία του Καρπενησίου.
Το αξιοθέατα στο Καρπενήσι βρίσκονται γύρω γύρω από την κεντρική πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια και τις κρήνες. Πλακόστρωτοι δρόμοι οδηγούν τον επισκέπτη από τα περιφερειακά πάρκινγκ στο κέντρο που θα απολύσουμε τον απογευματινό μας καφέ !!!
Αναχώρηση και επιστροφή από Καρπενήσι στις 8:00μμ (επιστροφή περίπου 11 με 12 )
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 25€

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!