Διευκρινίσεις αναφορικά με τις απουσίες των μαθητών που νοσούν από εποχικές ιώσεις, έκανε η Ζέττα Μακρή. Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.
Υπό τη “σκιά” της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων, πραγματοποιήθηκε το άνοιγμα των σχολείων.
Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία έγινε με μέτρα και προφυλάξεις για την αποφυγή νόσησης και τη μείωση της εξάπλωσης που πυροδοτήθηκε από την εορταστική περίοδο.
Κι ενώ εκδόθηκε εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με το αν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών που νοσούν από κορονοϊού, δεν υπήρχαν διευκρινήσεις για τις εποχικές ιώσεις.
Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή η οποία, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, τόνισε ότι δεν συνδέεται η έξαρση των ιώσεων με την επαναφορά των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Επιπλέον, η υφυπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι για τις απουσίες των μαθητών που νοσούν με τις εποχικές ιώσεις ισχύει εγκύκλιος από το 2019 που προβλέπει ότι δεν προσμετρώνται οι απουσίες έως και πέντε εργάσιμων ημερών.
“Η πρόνοια που πρέπει να υπάρχει είναι για τις απουσίες των μαθητών. Όταν λοιπόν οι μαθητές νοσούν, αυτό ίσχυε, επαναφέραμε την εγκύκλιο γιατί ήταν η επικαιρότητα πιεστική και θέλαμε να ενημερώσουμε ξανά κυρίως τους γονείς, οι εκπαιδευτικοί τα γνωρίζουν, ότι όταν το παιδί νοσήσει μπορεί να πάρει έως και πέντε εργάσιμες ημέρες απουσίας που καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται. Όταν λέμε έως και πέντε εργάσιμες ημέρες, εννοούμε ότι προστίθενται σε αυτές και το Σαββατοκύριακο, άρα είναι πλήρης η ανάρρωση των παιδιών. Το ίδιο ισχύει και για τις εποχικές ιώσεις και αυτό είναι με εγκύκλιο που ισχύει από το 2019”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, η Ζέττα Μακρή εξήγησε πως δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας και φόβος για την επαναφορά στα σχολεία, καθώς αυτά αποτελούν έναν οργανωμένο χώρο όπου λαμβάνονται σειρά μέτρων σε αντιδιαστολή με την κοινωνική επαφή που είχαν τα παιδιά και οι γονείς την περίοδο των γιορτών, χωρίς μέτρα προστασίας και σε χώρους με συγχρωτισμό.