Εύβοια-ΕΟΣ Χαλκίδας: Παρουσίαση σε μαθητές της ωφέλειας από την επαφή με την φύση

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, βρεθήκαμε στον Κάραβο Αλιβερίου, για παρουσίαση των διαφορετικών τρόπων ορειβασίας και μιλήσαμε επίσης για τα τα οφέλη από την “επαφή με την φύση” για όλους, όπως και μια σύντομη παρουσίαση των ψηλών βουνών του νησιού μας.
Μεγάλη μας χαρά να βρισκόμαστε κοντά σε παιδιά και να τους δείχνουμε έναν άλλο κόσμο, έναν διαφορετικό τρόπο ζωής και σκέψης, που υπάρχει τόσο κοντά μας.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον από τα παιδιά, παρόλο το μικρό της ηλικίας τους, πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, που οδήγησαν σε μια όμορφη συζήτηση.

Ευχαριστούμε τον διευθυντή Δημήτρης Δεμερούτης για την πρόσκληση και για την εξαιρετική δουλεία που κάνει στο σχολείο.

3ο 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία άλλο ένα προγραμματισμένο σεμινάριο για τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας. Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας (ΕΟΣ) Κ. Baltas Anastasios μαζί με τον συνεργάτη του Γενικό Γραμματέα του συλλόγου κ. Μίχαλος Κωνσταντίνος πρόβαλαν σε δύο αίθουσες διδασκαλίας θέματα όπως ¨Τα οφέλη από την επαφή με τη φύση” και “Γνωριμία με τα βουνά της Εύβοιας”. Στη συνέχεια στο προαύλιο του σχολείου ακολούθησε βιωματική δραστηριότητα με θέμα την ορειβασία αλλά και την αναρρίχηση προετοιμάζοντας τους μαθητές για τις μελλοντικές δράσεις που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια του μήνα Απρίλιου.


Η γνωριμία με τον απαραίτητο εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτει ένας ορειβάτης αλλά και η επαφή με τα συγκεκριμένα είδη, χαροποίησε τους μαθητές, προσέλκυσε το ενδιαφέρον τους και σίγουρα λύθηκαν πολλές απορίες τους, από τον πρόεδρο κ. Αν. Μπαλτά που με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκε την πρόσκλησή μας !!
Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους του ΕΟΣ Χαλκίδας για την επίσκεψή τους αλλά και για τις πολύτιμες γνώσεις τους που μετέδωσαν στους μαθητές μας, τονίζοντας βέβαια πόσο απαραίτητος είναι ο εξοπλισμός και πόση χαρά νιώθουν οι ορειβάτες μέσα από την αναρρίχηση και την ορειβασία!!

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!