Εύβοια: “Καμπανάκι” για το κτίριο των ΕΠΑΛ από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων “Έχει γίνει αποκοπή δοκαριού”

Τις δομές του Δήμου Χαλκιδέων επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα των εργαζομένων και τον υποδομών.

Όσον αφορά το κτίριο των ΕΠΑΛ στην Χαλκίδα, αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν ότι “έχει γίνει αποκοπή δοκαριού από τον φέροντα οργανισμό κατά μισό μέτρο με αποτέλεσμα να έχει πάψει η συνοχή μεταξύ οπλισμού και σκυροδέματος”, και συνεχίζουν “μπορεί να γίνει τα “δικά μας Τέμπη” για μαθητές, καθηγητές και συναδέλφους εργαζόμενους του Δήμου Χαλκιδέων που έχουν ως καθήκον την καθαριότητά του”, καταλήγουν.

Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες το προεδρείο του Σωματείου επισκέφθηκε δομές του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Δυστυχώς όπου και αν πήγαμε η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν εγκατάλειψη και, σε πολλές περιπτώσεις, συνθήκες που εγκυμονούν κινδύνους.

Μην έχοντας καμία διάθεση να χρησιμοποιήσουμε το πρόσφατο γεγονός της τραγικής απώλειας συνανθρώπων μας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, τρομάζουμε στη σκέψη ότι το κτίριο των ΕΠΑΛ στο Βούρκο, όπου έχει γίνει αποκοπή δοκαριού από τον φέροντα οργανισμό κατά μισό μέτρο με αποτέλεσμα να έχει πάψει η συνοχή μεταξύ οπλισμού και σκυροδέματος, μπορεί να γίνει τα “δικά μας Τέμπη” για μαθητές, καθηγητές και συναδέλφους εργαζόμενους του Δήμου Χαλκιδέων που έχουν ως καθήκον την καθαριότητά του.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και άμεσα να μεριμνήσει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, με απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια εργαζόμενων και Πολιτών, εντός των υπηρεσιών του Δήμου.

Το Σωματείο, από την πλευρά του, θα παραμένει πάντα ενεργό, θα καταγράφει, θα καταγγέλλει και θα τιμά το ρόλο του ως συνδικαλιστικό όργανο και κοινωνικός φορέας.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!