Εύβοια: Μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών στο Αρχηγείο του Στόλου-Προσκύνησαν και στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου


Μέλη του Σ.Ε.Α.Ν. Ευβοίας, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, συμμετείχαν σε ενημερωτική επίσκεψη στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας (Βάση του Στόλου) , που οργάνωσε ο Σύνδεσμος στα πλαίσια της συνεχούς ενημερώσεως για τα νέα οπλικά συστήματα και επικοινωνίας με τα ενεργά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά την διάρκεια της δράσεως επισκεφτήκαμε τον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου , εντός του Ναυστάθμου, ιστορικό ναό από το 1887 όπου προσκυνήσαμε τον Τίμιο Σταυρό και την εικόνα της Παναγίας της Κωνσταντινουπολιτίσσης, από το Θωρηκτό Αβέρωφ όπου φυλάσσονται αλλά και την Ιερά και θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Δημητρίου που με θαυμαστό τρόπο βρέθηκε στο Ναυτικό Οχυρό του Σκαραμαγκά και απετέλεσε την αιτία να κτισθεί Ναός προς τιμή του .


Ακολούθησε ξενάγηση – ενημέρωση στην φρεγάτα «Λήμνος» , όπως και στα υποβρύχια «Πιπίνος» και «Ωκεανός» όπου οι κυβερνήτες και τα στελέχη μας ενημέρωσαν για τις επιχειρησιακές δυνατότητές και δραστηριότητες .Θαυμάσαμε τον επαγγελματισμό και την ναυτοσύνη των στελεχών του Π.Ν. που υπηρετούν σε αυτά, γνωρίζοντας έτσι από́ κοντά́ τις πλέον μάχιμες μονάδες του Πολεμικού́ Ναυτικού́.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!