Εύβοια: Στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στην Ρώμη το ΓΕΛ Αυλωναρίου

Τριάντα έξι μαθητές/τριες και τρεις εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Αυλωναρίου ταξίδεψαν στη Ρώμη από τις 26 έως τις 29 Νοεμβρίου 2023, για να συμμετάσχουν στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας και την Ένωση Ευρωπαίων Καθηγητών με θέμα:

“Αθήνα – Ρώμη: Ένα Μακραίωνο Ταξίδι (509 π.Χ.- σήμερα). Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν την εργασία τους με τίτλο ” Ο θεσμός της προίκας στο αττικό και ρωμαϊκό δίκαιο ” στο Teatro Italia και συναντήθηκαν με τον συμπατριώτη τους Νίκο Κούκη, πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας και του Τίβολι

. Είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με συμμαθητές/τριες άλλων ελληνικών σχολείων. Γενικά, απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία διευρύνοντας τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους. Σε αυτήν την προσπάθεια αρωγοί στάθηκαν η διευθύντρια του σχολείου κυρία Κατερίνα Κοτρόζου, οι εκπαιδευτικοί, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και οι χορηγοί της εκπαιδευτικής εκδρομής.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!