Εύβοια: Το 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας είναι πλέον Διαπιστευμένο στα Προγράμματα Erasmus+

Το 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας είναι πλέον Διαπιστευμένο στα Προγράμματα Erasmus+ έως το έτος 2027, καθώς η τεκμηριωμένη και αναλυτική Αίτηση Διαπίστευσης, που υποβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2023, αξιολογήθηκε και εγκρίθηκε, μετά από σχετική ενημέρωση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) που αποτελεί την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+. Η Διαπίστευση Erasmus, προσομοιάζει με μια κάρτα μέλους για τις δράσεις κινητικότητας, στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης ΚΑ1.

«Η συγκεκριμένη επιτυχία θα έχει πολλαπλά οφέλη για το σχολείο μας, καθώς μας εξασφαλίζει σταθερή χρηματοδότηση για τα επόμενα 4 χρόνια, για δραστηριότητες κινητικότητας στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης ΚΑ1 που θα υλοποιηθούν σε αυτό το διάστημα.

Ακολουθώντας τους Στρατηγικούς στόχους που ήδη έχουν καθοριστεί μέσω της Αίτησης, Μαθητές-τριες και Εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε καινοτόμα προγράμματα, βάσει του πλάνου και του σχεδιασμού που έχει ήδη καταρτιστεί, τα οποία στη συνέχεια θα εφαρμοστούν στη σχολική μας μονάδα.

- Διαφήμιση -

Τα προγράμματα Erasmus χρηματοδοτoύνται εξ’ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Μέσα από τα προγράμματα Erasmus+, οι μαθητές/τριές μας θα έχουν την ευκαιρία να αφήσουν πίσω τους την καθημερινότητα και να βρεθούν κοντά σε νέους ανθρώπους, πολιτισμούς και ιδέες,αποκτώντας παράλληλα, πολύτιμα εφόδια γνώσεων και εμπειριών.

Το Ταξίδι … στην Καινοτομία και τη Γνώση μόλις ξεκίνησε ….»

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!