Εύβοια: 5νθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κρήτη οι μαθητές του ΓΕΛ Κανήθου

5ΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Σας ενημερώνουμε ότι το Γενικό Λύκειο Κανήθου πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Κρήτη από την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 έως και την 1η Απριλίου 2024, στα πλαίσια υλοποίησης Πολιτιστικών Προγραμμάτων της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Συμμετείχαν συνολικά 90 (ενενήντα) μαθητές και μαθήτριες από την Α ́ και Β ́ τάξη και 05 (πέντε) συνοδοί εκπαιδευτικοί ( Σταματίνη Ελένη – Καπενής Ευάγγελος – Γιαννάκος Κων/νος – Χαντζή Σοφία – Σκούρας Αριστείδης ).

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις με ιδιαίτερο Αρχαιολογικό, Ιστορικό και Πολιτιστικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στη συνέχεια στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου. Την δεύτερη ημέρα επισκεφθήκαμε το Ακρωτήρι Χανίων και τους τάφους των Βενιζέλων, ενώ στην συνέχεια ξεναγηθήκαμε στην πόλη των Χανίων και περιηγηθήκαμε στην πόλη του Ρεθύμνου. Την Τρίτη ημέρα επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στη Σπιναλόγκα και περιηγηθήκαμε στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Την τελευταία ημέρα επισκεφθήκαμε το εντυπωσιακό ενυδρείο CRETAquarium και η υπόλοιπη ήταν αφιερωμένη στην περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου (τάφος Καζαντζάκη, Λότζια, Λιοντάρια, Ενετικό φρούριο).

Η εκδρομή προσέφερε μοναδικές εμπειρίες στους μαθητές/μαθήτριές μας. Τους έδωσε την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την αρχαία, μεσαιωνική και νεότερη ιστορία του νησιού και να γνωρίσουν έμμεσα δυο κορυφαίες προσωπικότητες του ελληνισμού, τον Ελ. Βενιζέλο και τον Ν. Καζαντζάκη. Οι εντυπώσεις των μαθητών ήταν πολύ καλές και οι παραστάσεις που αποκόμισαν από την εκδρομή άκρως θετικές, στοιχείο που ενισχύει την επιθυμία τους για νέες εκπαιδευτικές εξορμήσεις στο εξωτερικό την επόμενη σχολική χρονιά.

- Διαφήμιση -
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!