Κάρυστος: Συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από το Νοσοκομείο


Την ημέρα της Πανελλαδικής Απεργίας Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, 11πμ
Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας
Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή!
Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!
Αιτία του είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης «κόστους-οφέλους», που θεωρεί την προστασία της ζωής μας κόστος. Στις ίδιες ράγες «κόστους-οφέλους εκτροχιάζεται κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των οικογενειών τους. Οι μισθοί και οι συντάξεις ροκανίζονται από την ακρίβεια και εξαντλούνται στις 19 κάθε μήνα.
Τα Νοσοκομεία βρίσκονται στο «κόκκινο», λόγω της έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Θύμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας είναι και το Νοσοκομείο Καρύστου. Η κυβέρνηση «νομιμοποιεί το φακελάκι» με τα απογευματινά χειρουργεία, τα φάρμακα θα πληρώνονται τώρα πιο ακριβά, και τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε την πληρωμή από 1 ευρώ έως 3 ευρώ και για τα παραπεμπτικά εξετάσεων. Θύμα αυτής της πολιτικής είναι και το Νοσοκομείο Καρύστου με σημαντικές ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό και το μισό προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Οι σπουδές για τα παιδιά και τα εγγόνια μας μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Δε φτάνει που πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ενοίκια, τώρα η κυβέρνηση επιδιώκει την πλήρη ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.
Παίρνουμε όλοι δύναμη για τη συνέχεια από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των αγροτών και των φοιτητών. Μας δείχνουν ότι κανένας αντίπαλος, καμιά κυβέρνηση, δεν είναι παντοδύναμος όταν ο λαός είναι οργανωμένος, ενωμένος και διεκδικεί τα δικαιώματα του απέναντι στην πολιτική που μας τσακίζει τη ζωή.
Οι συνταξιούχοι την ημέρα της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας ενώνουμε τη φωνή μας με τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους φοιτητές και μαθητές.
Διεκδικούμε:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
  • Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους συνταξιούχους και στους δημόσιους υπαλλήλους
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
  • Άμεση πρόσληψη γιατρών -του ίδιου βαθμού- στο Νοσοκομείο Καρύστου για την αναπλήρωση των ιατρικών ειδικοτήτων που αποχώρησαν τελευταία ( Καρδιολόγος, 2 Ορθοπεδικοί, Αναισθησιολόγος, Νεφρολόγος και οφθαλμίατρος).
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο Νοσοκομείο Καρύστου, ώστε να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του απρόσκοπτα σε όλον το λαό της περιοχής.
  • Κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό. Στις μέρες μας δεν είναι πολυτέλεια ούτε η 7ήμερη εφημέρευση Παιδίατρου, ούτε η κάλυψη των χωριών μας με αγροτικούς γιατρούς.
  • Διασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για την κατασκευή και λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.
  • Βελτίωση των αμοιβών των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Να δοθεί το ανθυγιεινό επίδομα και όλες οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια.
    Όλοι στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από το Νοσοκομείο Καρύστου, την Τετάρτη 28/2, ώρα 11 το πρωΐ.
    ΣΤΟΠ στην ακρίβεια. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
    ΠΛΗΡΗ στελέχωση του Νοσοκομείου Καρύστου με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
    ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ για την ολοκλήρωση, την στελέχωση και λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!