Κύμη: 160 μαθητές από 6 σχολεία της Αθήνας επισκέφθηκαν την κοινότητα και το Ινστιτούτο Γ. Παπανικολάου


Το Ινστιτούτο Γ. Παπανικολάου, η Κοινότητα Κύμης και ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος, , υποδέχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες συνολικά 160 παιδιά από 6 σχολεία της Αθήνας, που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή μέσω του προγράμματος e-Twinning και κεντρικό πρωταγωνιστή τον ευεργέτη της ανθρωπότητας ερευνητή Δρ. Γ. Παπανικολάου με γενέτειρα την Κύμη.

Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν το 2ο & το 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών, το Γ.Ε.Π. Θρακομακεδόνων, το 1ο Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού, το Αμερικανικό Κολλέγιο Pierce και τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση.

Επί διήμερο το Ινστιτούτο Γ.Ν. Παπανικολάου πρόσφερε την αρωγή του στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού σκοπού αυτής της προσπάθειας. Αρχικά και σε συνεργασία με τη Δημοτική κοινότητα Κύμης και τον αντιδήμαρχο Κύμης Αργύρη Πάφρα, ξεναγήθηκαν τα παιδιά κατά ομάδες σε όλες τις αίθουσες του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης και στην οικία του Γ. Παπανικολάου, ώστε να αποκτήσουν οι μαθητές μία εμπειρία και τη αίσθηση του χώρου όπου μεγάλωσε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο μεγάλος ευεργέτης.

Έπειτα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της επίσκεψης των σχολείων, το Ινστιτούτο Γ.Ν. Παπανικολάου υποστήριξε, σε συνεργασία με επιστήμονες του νοσοκομείου Κύμης «Γ.Ν. Παπανικολάου», τις εργασίες της εκπαιδευτικής ημερίδας των σχολείων, με ομιλίες που αφορούσαν στη ζωή, το έργο και την πρόληψη, θέματα που εκπορεύονται από τις ανακαλύψεις και επιτεύγματα του μεγάλου επιστήμονα και ερευνητή.

Με βιογραφικά στοιχεία του μεγάλου ευεργέτη μίλησε ο πρόεδρος Κύμης Αντώνιος Ρούσσος, για το τεστ Παπανικολάου μίλησε η Θεοδώρα Μπαμπούρη Msc Δημόσιας Υγείας, για τον εμβολιασμό έναντι του ιού HPV μίλησε η παιδίατρος του νοσοκομείου Κύμης Επιστήμη Αγγέλου, ενώ για την πρόληψη έναντι του καρκίνου μέσω της άσκησης μίλησε ως αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου, ο Δρ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος καρδιολόγος. Θερμό χαιρετισμό και χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές έδωσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Υγείας Βασίλης Φαληρέας.


«Συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές των σχολείων για τις προσπάθειές τους στις εργασίες, αλλά και στους καθηγητές τους που υποστήριξαν αυτές τις εξαιρετικές προσπάθειες. Πρόθυμα αγκαλιάζουμε τέτοιες δράσεις και περιμένουμε με ενθουσιασμό τα επόμενα σχολεία!» δήλωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου, ο Δρ. Αγγελόπουλος Παναγιώτης

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!