Νοσοκομείο Χαλκίδας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα απογευματινά χειρουργεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15:00 έξω από το Νοσοκομείο Χαλκίδας, από τον Σύλλογο Εργαζομένων, με αφορμή τα απογευματινά χειρουργεία που ξεκινούν σήμερα.

Χαιρετίζουμε τη σθεναρή και αποφασιστική στάση δεκάδων συναδέλφων του Νοσοκομείου Χαλκίδας, που παρά τα ταξίματα, τις απειλές, τα μεγάλα λόγια αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα απογευματινά, επί πληρωμή χειρουργεία. Είναι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι νοσηλευτές και γιατροί που δουλεύουν με εντατικούς όρους δουλειάς, κάποιες φορές πέραν του ωραρίου τους, με πολλά οφειλόμενα ρεπό και άδειες, καθώς η υποστελέχωση χτυπάει κόκκινο στο Νοσοκομείο μας.

Από τους 35 νοσηλευτές, σε χειρουργείο και αναισθησιολογικό έχει δηλώσει μόνο ένα άτομο για τα απογευματινά χειρουργεία.

Τσαλακώσαμε στην πράξη τα λόγια του Υπουργού που δήλωσε ότι όλο το Νοσηλευτικό προσωπικό συμφώνησε και ότι αμέσως μετά την επίσκεψή του θα ξεκινούσαν τα απογευματινά χειρουργεία.

Εδώ και τρεις εβδομάδες Διοίκηση, Νοσηλευτική και Διοικητική Διεύθυνση απασχολούνται υπερωριακά για να καταφέρουν. Για να κερδίσει το στοίχημα ο Υπουργός Υγείας με όποιο κόστος. Κάλεσαν συναδέλφους νοσηλευτές χειρουργείου από το Νομό, για να κάνουν ‘έστω το 1ο απογευματινό χειρουργείο για να διαφημίσουν το Νοσοκομείο Α.Ε.. Προφανώς δεν βρήκαν πρόθυμους να συμμετάσχουν στο «παρωδία χειρουργείο που ετοιμάζουν. Συνέχισαν εναγωνίως τις πιέσεις στο χώρο του Νοσοκομείου για να βρεθούν 2 νοσηλευτές εργαλειοδοσίας. Και βρέθηκαν 2 άτομα με πιέσεις….με ανταλλάγματα;

Άτομα που δεν εργάζονται στοπ χειρουργείο Δήλωσαν ότι με αυτούς θα ξεκινήσουν σύντομα.

Επιμένουν να ξεκινήσουν τα απογευματινά ενώ έχουν αιτιολογημένη αρνητική απόφαση από τη Διευθύντρια χειρουργικού τομέα, αρνητική απόφαση από το Επιστημονικό συμβούλιο με σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας στην απόφαση του Επιστημονικού. Ενώ η Επιτροπή Χειρουργείου κρατάει ουδέτερη στάση. Κατέθεσε ενημερωτική έκθεση χωρίς θετική ή αρνητική εισήγηση!

Καμιά τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη Πάμε και όπου βγει Αλήθεια ποιος θα πάρει την ευθύνη για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων;

Αποφάσισαν να τα ξεκινήσουν άμεσα και ψάχνουν να βρουν τον 1ο πελάτη-ασθενή που φυσικά δεν θα είναι από τη λίστα Χειρουργείου όπως θέλει να λέει ο κ. Γεωργιάδης στους πολίτες για να τους πείσει. Θα βρουν τους υγειονομικούς μπροστά τους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση. Τις επόμενες ημέρες ή και ώρες θα επιχειρήσουν να βάλουν το 1ο χειρουργείο για τις εντυπώσεις!

Γνωρίζουμε όλοι ότι θα μπορούσαν με την ανάλογη στελέχωση να λειτουργήσουν και τις 6 χειρουργικές αίθουσες αντί των 3 που λειτουργούν σήμερα! Όμως δεν το κάνουν. Έτσι θα μειώνονταν η λίστα αναμονής για χειρουργεία.

Προφανώς ο σκοπός τους δεν είναι να μειωθεί η λίστα… Επιλέγουν την παραπέρα εμπορευματοποίησης της Υγείας και ανθρώπινης ζωής.

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 4/04 ΚΑΙ ΩΡΑ 3ΜΜ
ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!

ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ!

- Διαφήμιση -
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!