Παιδικές κατασκηνώσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Κυκλοφόρησε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση που καθορίζει το ύψος του ημερήσιου τροφείου στις ιδιωτικές παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2024. Πιο συγκεκριμένα:

– Για τα παιδιά ασφαλισμένων, συνταξιούχων ή υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ, το ημερήσιο τροφείο ορίζεται στα 34,12 ευρώ κατ’ άτομο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

– Για παιδιά με ειδικές ανάγκες ηλικίας 6-16 ετών, το ημερήσιο τροφείο για τα ειδικά κατασκηνωτικά προγράμματα ορίζεται στα 58,80 ευρώ κατ’ άτομο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

- Διαφήμιση -

Η υπουργική απόφαση αφορά μόνο τις ιδιωτικές παιδικές κατασκηνώσεις. Το ύψος του ημερήσιου τροφείου στις δημόσιες παιδικές κατασκηνώσεις καθορίζεται από διαφορετική υπουργική απόφαση.


Τα αποτελέσματα βγαίνουν λίγες μέρες πριν τις 15 Ιουνίου κάθε χρόνου. Το 2023, βγήκαν τα αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στις 13 Ιουνίου.

Οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις συνήθως ξεκινούν στα τέλη του Μάη.

Το 2023, ξεκίνησε τη Δευτέρα 22.05.2023, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2023» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ-πρώην ΟΑΕΔ).

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!