Παραλία Χαλκίδας: Ξεπέρασε τα 130 μέτρα η πολύχρωμη σοκολάτα την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (βίντεο-φωτο)

Ξεπέρασε τα 130 μέτρα η πολύχρωμη σοκολάτα που δημιουργήθηκε κατά μήκος της παραλίας Χαλκίδας από τα χέρια μικρών παιδιών, την Τρίτη το πρωί 2 Απριλίου.

Ο Δήμος Χαλκιδέων, συμμετείχε ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού και ανήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου 2024, διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή αγάπης και συμπερίληψης για όλα τα παιδιά, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας, το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Εύβοιας «Ο Ξένιος Ζευς», το Ι.Ε.Κ ΑΚΜΗ και με την ευγενική χορηγία της ΙΟΝ.

Η μεγαλύτερη σοκολάτα ξεκίνησε να δημιουργείται σε όλο το μήκος της παραλίας Χαλκίδας, από τις 09:30 το πρωί, μέσα από βιωματικά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και τα ίδια τα παιδιά να εξασκούν δεξιότητες και να ανακαλύπτουν δημιουργικούς τρόπους ανάπτυξης, μέσω της αφής, της όσφρησης και της γεύσης.

Παράλληλα ο κόσμος και τα παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, ήρθαν σε επαφή με τη μουσική και τον τραγουδιστή Πασχάλη Αρβανιτίδη, ενθαρρύνοντας μια ομαδική και διασκεδαστική διαδικασία έκφρασης.

- Διαφήμιση -

Μικροί και μεγάλοι, ένωσαν όλα τα κομμάτια του παζλ και της μεγαλύτερης σοκολάτας και με αγάπη και στήριξη στα αυτιστικά άτομα και στις οικογένειές τους, να φώναξαν δυνατά «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΕΝΑ».

Στην εκδήλωση φυσικά “φύλακες άγγελοι” ήταν τα μέλη της Ομάδας Διάσωσης Ευβοίας Sars-312, με επικεφαλής τον Νίκο Αποστόλου, καθώς και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!