Πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα

Στα σχολεία, με το Πάσχα να είναι η επόμενη αργία που ακολουθεί στη σχετική λίστα μετά την 25η Μαρτίου, οι μαθητές έχουν ήδη ξεκινήσει να ψάχνουν «πότε κλείνουν» οι σχολικές μονάδες, προκειμένου να έχουν τον χρόνο να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν καλύτερα (σ.σ. οι τελειόφοιτοι της Γ’ Λυκείου) για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024.

Φέτος το Πάσχα, όπως συνέβη με τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα, πέφτει αργά. Συγκεκριμένα, με βάση τις αργίες 2024, η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 5 Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι απομένει λιγότερο από ένας μήνας μέχρι να κλείσουν τα σχολεία για Πάσχα 2024.

Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ανοίγουν μετά το Πάσχα 2024
Τα σχολεία κλείνουν για Πάσχα την Παρασκευή 26 Απριλίου, μία ημέρα πριν από το Σάββατο του Λαζάρου και δύο ημέρες πριν από την Κυριακή των Βαΐων. Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. Οι μαθητές επιστρέφουν από τις διακοπές του Πάσχα στα μέσα Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024.

Επίσης, τα σχολεία κλείνουν για δύο ημέρες τον Ιούνιο για τις ευρωεκλογές (Παρασκευή 7 Ιουνίου και Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024), καθώς οι σχολικές μονάδες λειτουργούν προσωρινά ως εκλογικά κέντρα, προκειμένου οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

- Διαφήμιση -

Σημειώνεται ότι από φέτος η 4η Απριλίου θα είναι μια διαφορετική ημέρα για τα σχολεία, καθώς με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε σειρά δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών δράσεων (π.χ. θεατρικών παραστάσεων, καλλιτεχνικών εκθέσεων), ενημερώσεων και επισκέψεων για την ευαισθητοποίηση σε έναν πολύ σημαντικό τομέα της καθημερινότητας.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!