Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός την Ανάσταση και το Πάσχα- Πού θα βρέχει-Οι χάρτες με Εύβοια-Σκύρο

Σε ανάρτησή του ο γνωστός Μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αναφέρεται στον καιρό την ώρα της Ανάστασης.

Ο καιρός την ώρα της Ανάστασης, αλλά και την Κυριακή του Πάσχα με μία μόνο ματιά!

Εύχομαι η ελπίδα και η αισιοδοξία της Ανάστασης να μας συντροφεύουν σε όλη τη χρονιά. Καλή Ανάσταση με υγεία σε όλες και σε όλους!
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Σύμφωνα με την ανάρτησή του ο καιρός θα είναι βροχερός την ώρα της Ανάστασης σε Λειβαδιά, σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας, στις Σποράδες και σε ορισμένα νησιά των Κυκλάδων.

Τέλος έντονα φαινόμενα θα χτυπήσουν και την Κρήτη, με Ηράκλειο, Χανιά να βρίσκονται στο κέντρο της κακοκαιρίας. Πιθανότητα βροχής υπάρχει και για την Κάρπαθο.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θα περάσει κακοκαιρία από τη χώρα μας
Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έχει προειδοποιήσει εδώ και μέρες ότι το Μ. Σάββατο θα περάσει κακοκαιρία από τη χώρα μας που θα επηρεάσει και την Ανάσταση ιδιαίτερα από Πελοπόννησο και πιο πάνω. Οπότε ομπρέλες και μπουφάν απαραίτητα αξεσουάρ.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη «την Κυριακή του Πάσχα η κακοκαιρία θα περιοριστεί στο Αιγαίο και τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά με τάση καθώς θα περνούν οι ώρες τα φαινόμενα να εξασθενούν και να περιορίζονται.

Αυτό σημαίνει ότι για τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα.
Στο Αιγαίο όμως καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από αυτό θα ξεκινήσει η ημέρα με βροχερό καιρό σιγά σιγά όμως τα φαινόμενα θα περιορίζονται και θα υποχωρούν.

Η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα θα γίνει γενικά με ήπιες καιρικές συνθήκες.

Βροχερό το Μεγάλο Σάββατο σύμφωνα με το meteo
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου 04/05 στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Από την αρχή της ημέρας τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, ενώ προοδευτικά θα επηρεαστούν πολλές περιοχές της χώρας. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Παράλληλα στα ηπειρωτικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές χαλαζοπτώσεις. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στην Αθήνα είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα μετά το μεσημέρι.

dnews.gr

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!