Σκύρος : Βράβευση με ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣ 2023 για 6η συνεχή χρονιά για το ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΛΙΝΑΡΙΑΣ !

Το Βραβευμένο με την Παγκόσμια Πρωτιά 2022 Τουριστικό Καταφύγιο Λιναριάς για το Καλύτερο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα σε Μαρίνα, ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣ 2023 για 6η Συνεχή Χρονιά!!!

Η Γαλάζια σημαία στο τουριστικό καταφύγιο της Λιναριάς αποτελεί πιστοποίηση της ποιότητας που παρέχεται μέσω των εγκαταστάσεων, των υπηρεσιών, των περιβαλλοντικών προγραμμάτων που υλοποιούνται και απέσπασαν την Παγκόσμια περιβαλλοντική πρωτιά από την Blue Flag Global σε όλες τις βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία μαρίνες του κόσμου! Και ταξιδεύει το όνομα της Σκύρου στα πέρατα του Κόσμου!

Στο λιμάνι της Σκύρου, ένα από τα 102 Ευρωπαϊκά οικολογικά λιμάνια https://www.ecoports.com/network κάθε αρχή του καλοκαιριού η υπάρχουσα γαλάζια σημαία δίνει την θέση της στην νέα σημαία της χρονιάς. Στην τελετή ύψωσης της σημαίας, το κύριο συναίσθημα είναι η χαρά για την συνεχή θωράκιση της ποιότητας του περιβάλλοντος. Το σκίρτημα υπερηφάνειας για τα επιτεύγματα του λιμανιού πηγάζει από τις δράσεις του πολυβραβευμένου προγράμματος γνωστό ως Skyros Project. Τουριστικά και Θαλάσσια Παρατηρητήρια, προβολές & παρουσιάσεις, περιβαλλοντική φροντίδα και εκπαίδευση, Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών και εργαστήρι TRASH ART , συγκέντρωση και διάθεση αλιευτικών απορριμμάτων, συμπίεση ανακυκλώσιμων υλικών, έχουν τη βάση τους στο Λιμάνι της Σκύρου. Μαζί με τον άρτιο λιμενικό εξοπλισμό, το πλήρες χαρτοφυλάκιο του λιμένα, αποτελούν το συνδυασμό που παρέχει μέσω της Γαλάζιας Σημαίας την πιστοποίηση της ποιότητας.

Η χρονική διατήρηση μια κορυφαίας διάκρισης είναι πιο δύσκολη από την κατάκτησή της! .

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται σε ακτές και μαρίνες , αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών και μαρίνων.

Η ανακοίνωση των βραβεύσεων του 2023 έγινε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, με βραβεύσεις ακτών, μαρίνων και τουριστικών σκαφών.

Με 617 βραβευμένες ακτές, 18 Μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600, και ότι στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατέχει το 15% των βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.212 ακτές, 710 μαρίνες και 120 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!