Σκύρος: Επέκταση του τουριστικού καταφυγίου Λιναριάς μέσω προγράμματος του υπουργείου Τουρισμού

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ !ΤΟ Λ.Τ.ΣΚΥΡΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!

ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα, προϋπολογισμού άνω των 139.000.000 ευρώ, που θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Τουρισμού με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την αναβάθμιση των υποδομών των τουριστικών λιμένων ανά την επικράτεια.

Εξαγγέλθηκε τη 25/ΝΟΕ/2023 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31/ΙΑΝ/2024!

Στόχος η κάλυψη της αυξημένης ζήτησης για θαλάσσιο τουρισμό προς τη χώρα μας και η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας του προϊόντος στο συγκεκριμένο τομέα.

Στην επίπονη προσπάθεια της ένταξης στο πρόγραμμα συμμετείχαν απο το Λ.Τ Σκύρου η Ελένη Γαβρίλη, Ο προεδρεύων υποπλοίαρχος Λ.Σ Hλίας Καραγεωργος, ο επίτιμος πρόεδρος του Λ.Τ Σκύρου και Δήμαρχος Σκύρου Κυριάκος Αντωνόπουλος & ο ναυπηγός κος Αντώνης Δασκαλάκης ιδιοκτήτης της https://www.martech.gr/ – Θαλάσσια Ενεργειακά Συστήματα και η πολύτιμη σύμβουλος του Λ.Τ Σκύρου, εταιρεία DBC Diadikasia !

Επιλέξιμοι προς ένταξη τουριστικοί λιμένες σκαφών αναψυχής αποτελούν οι ειδικές τουριστικές λιμενικές υποδομές και εγκαταστάσεις, διακρινόμενες σε μαρίνες, καταφύγια και αγκυροβόλια, ανεξαρτήτως χρόνου και καθεστώτος δημιουργίας τους (προ και μετά του ν.2160/93).

Με την επέκταση του τουριστικού καταφυγίου Λιναριάς λύνεται και το φλέγον διαχρονικό θέμα της προστασίας του κρηπιδώματος των αλιευτικών σκαφών από τίς Δυτικές ΝΔυτικές καιρικές προσβολές! Η προβλήτα 90 μέτρων με κυματοαποροφητή που τοποθετείται μπροστά και παράλληλα του κρηπιδώματος αλιευτικών και του υφιστάμενου τουριστικού καταφυγίου δημιουργεί ενα νέο “εσωτερικό λιμένα” που παρέχει απόλυτη προστασία!

Το συνολικό ποσό των επενδυτικών σχεδίων θα μπορεί να κυμαίνεται από 500.000 ευρώ έως 10.000.000 ευρώ, με διαβαθμίσεις ανά κατηγορία τουριστικού λιμένα (μαρίνα, καταφύγια και αγκυροβόλια).

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!