Σκύρος: Παραιτήθηκε ο Κυριάκος Αντωνόπουλος από πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου – Η πρόσκληση για την Ορκωμοσία της Κυριακής

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Λ.Τ. ΣΚΥΡΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΡΟΥ !

Μετα απο θητεία 17 νέτων και 8μισυ μηνών και λόγω της επικείμενης ανάληψης των καθηκόντων μου ως Δημάρχου Σκύρου, παραιτήθηκα απο την ιδιότητα του μέλους και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου στο οποίο είχα την τιμή να εχω εκλεγεί ως πρόεδρος της Λιμενικής του επιτροπής για 7 συνεχόμενες θητείες απο τον Μάρτιο του 2006 μέχρι τώρα.

Η θητεία αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια σε τέτοια θέση στην Ελλάδα. Τα πρώτα χρόνια χαρακτηρίστηκε απο πολλές δοκιμασίες που δυσκόλευαν την άσκηση των καθηκόντων μου. Είχα να αντιμετωπίσω αντιδράσεις και αμφισβήτηση, όμως πάντα κέρδιζε η δημιουργικότητα και η απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξη που απολάμβανα απο τις εκάστοτε λιμενικές επιτροπές που συγκροτήθηκαν σε αυτές τις 7 θητείες. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις κοινές μας προσδοκίες. μετα το 2012 και αφού ολοκληρώθηκαν εργα ανάπλασης στο λιμάνι, έγιναν νομιμοποιήσεις και το χαρτοφυλάκιο εμπλουτίστηκε με διάφορα σχέδια και εγκρίσεις, τα πράγματα πήραν μια νέα τροπή. Το μικρό λιμάνι της Σκύρου ειναι πλέον στο προσκήνιο, παραδειγματίζει διαχειριστικά, προσφέρει στο νησί δημοφιλία και αναγνωρισιμότητα. Το χαρτοφυλάκιο του Λ.Τ Σκύρου ειναι πλήρες και αποτελεί την εγγύηση για την οποιας μορφής ανάπτυξη που θα ακολουθήσει. Διότι η νομιμότητα είναι κλειδί & προϋπόθεση της προόδου. Το Λ.Τ Σκύρου στηρίχθηκε με ενθουσιασμό και βοηθήθηκε προβλήθηκε θεσμικά κατα την προηγούμενη και συνεχιζόμενη θητεία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Evangelos Agelos Kyriazopoulos τον οποίο ευχαριστώ πολύ!

Παραδίδω το Λ.Τ Σκύρου σε μια διοίκηση εμπιστοσύνης που θα συνεχίσει να προσθέτει υπεραξία στο νησί μέσα απο το λιμάνι του το οποίο εχει πάρει πορεία σταθερή. Σύμμαχοι της διοικητικής συνέχειας και προόδου θα ειναι οι κάτοικοι, οι οποίοι σε οτι αφορά τις δικές τους δραστηριότητες, θα φροντίζουν να με το δικό τους τρόπο δράσης και συμπεριφοράς να διατηρούν το επίπεδο του λιμένα που ολοι θέλουμε ωστε ολοι να απολαμβάνουμε να ζούμε σε ενα αναβαθμισμένο περιβάλλον.

Οφείλω να ευχαριστήσω ολα τα μέλη των διοικησεων του Λ.Τ Σκύρου απο το 2006 μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα το μέλος της Λιμενικής επιτροπής Eleni Gavrili η οποία στήριξε μαζι μου την γραμματειακή – οικονομική- διοικητική κλπ διαχείρηση του Φορέα ο οποίος στερείται υπαλλήλου απο το 2008 μεχρι τώρα.

Παραδίδουμε ενα λιμάνι με 40 βραβεύσεις, Εθνικές Ευρωπαϊκές Παγκόσμιες, μέλος των 90 Ευρωπαϊκών Eco Ports, με αδειοδοτημένο τουριστικό καταφύγιο κάτοχο 6 γαλάζιων σημαιών, με 2 αδειοδοτημάνα τουριστικά αγκυροβόλια, αδειοδοτημένο μικτό σταθμό καυσίμων (στο ντόκο) που απο τον ΙΑΝ/24 θα προσθέσει και φορτιστές ηλεκτρικών ΙΧ, θεσμοθετημένους όρους δόμησης κάλυψης και χρήσεων γης, με το νέο κτήριο του λιμεναρχείου στο λιμάνι σε επίπεδο έκδοσης αδείας δόμησης, με μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σχέδια διαχείρισης αντιρύπανσης , σχέδια καταλοίπων πλοίων σε ισχύ, συμβάσεις περιβαλλοντικής υποστήριξης, προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης- Skyros Project – και συνεργασίες με 12 πανεπιστήμια, υλοποιημένο Υδατοδρόμιο που θα ηγηθεί πανελλαδικά στις συνδέσεις με υδροπλάνα, το Λ.Τ Σκύρου να μην εχει εμπλακεί ποτέ σε δικαστικές διαμάχες, να διαθέτει εγκεκριμένους απολογισμούς και να εχει “πρόσωπο” απέναντι σε συνεργάτες και προμηθευτές αφού δεν οφείλει 1 ευρω πουθενά!

Ευχαριστώ τον προϊστάμενο του Λ.Σ Σκύρου κο Ηλία Καραγιώργο για την απονομή της τιμητικής πλακέτας που μου απένειμε πριν την παραίτηση μου. Ο κος Καραγεώργος θα προεδρεύει της Λιμενικής επιτροπής για το μεταβατικό σταδιο μέχρι την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νεου προέδρου.

Η θέση του Δημάρχου που θα αναλάβω απο την 1/1/2024 είναι γεμάτη ευθύνες και “βάρος”. Ομως θα είμαι αρωγός και δίπλα σε κάθε προσπάθεια της νέας διοίκησης του Λ. Σκύρου η οποία καλείται να υλοποιήσει τις επεκτάσεις του λιμένα ωστε να αποκτήσει το νησί λιμενικές εγκαταστάσεις που θα εξασφαλίζουν την ανάπτυξη του. Ολοι γνωρίζουμε οτι, Σκύρος Ναυτική εταιρεία, το λιμάνι, και το αεροδρόμιο ρυθμίζουν τους κτύπους της καρδιάς του νησιού.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!